Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tajné dokumenty FBI popierajú Hitlerovu samovraždu: Predstieral svoju smrť a zmizol v Argentíne?

Dokumenty neobsahujú dôkaz o smrti Adolfa Hitlera Zobraziť galériu (2)
Dokumenty neobsahujú dôkaz o smrti Adolfa Hitlera (Zdroj: thinkstock, FBI)

LONDÝN - Tím bývalých vyšetrovateľov CIA zverejnil tajné dokumenty FBI, aby odhalil, čo sa v skutočnosti stalo s Adolfom Hitlerom. Vďaka informáciám zo súborov, ktoré sa dlhé roky nedostali na verejnosť, sa dopracoval k presvedčeniu, že má dôkaz o podvode. Vodca Tretej ríše vraj nespáchal na konci druhej svetovej vojny samovraždu v podzemnom bunkri, ale nafingoval svoju smrť a utiekol na Kanárske ostrovy.

Prekvapivé odhalenie ženy: Ako dieťa som dávala kvety Hitlerovi, 14-ročnú ma chcel zneužiť TOP nacista

"Príbeh, ktorý nám ponúka vláda, je lož. To, čo robíme, je znovu preskúmavanie histórie, dejín, o ktorých sme si mysleli, že sú nesporné, že Hitler zomrel v bunkri, ale pri hlbšom pohľade je mi jasné, že na to nemáme žiadne dôkazy," uviedol pre express.co.uk veterán CIA Bob Baer.

Tím mal prístup k 700 stranám novo odtajnených informácií a aj k dokumentu, v ktorom sa uvádza: "Americkí armádni činitelia v Nemecku doteraz nenašli Hitlerovo telo, ani neexistuje nejaký spoľahlivý zdroj, že Hitler je mŕtvy."

Tím, ktorý natáča seriál pre kanál The History Channel, použil sonar, historické mapy, technické výdobytky, ako aj rozhovory s radom údajných svedkov, aby zistil, ako sa Hitlerovi podarilo utiecť. Vodca vraj ľahko nafilmoval svoju smrť využitím dvojníka. Mŕtvola, ktorú Rusi naši, mala byť o 12 cm kratšia. Nehovoriac o tom, že telo zmizlo skôr, ako ho mohli preskúmať americké či britské úrady.

Bývalý vyšetrovateľ vojnových zločinov John Cencich bol spočiatku skeptický, ale teraz tvrdí, že Adolf Hitler aj jeho žena Eva Braunová mali dvojníkov. "Ak niekto chcel zinscenovať miesto činu, bol to ideálny spôsob, ako to urobiť. Akceptovaná pravda, že spáchal samovraždu, nie je jednoznačná," uviedol Cencich.

Tajné dokumenty FBI popierajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock, FBI)

V posledných dňoch vojny mnoho nacistov zmizlo a začalo nový život v teplejšom podnebí. Veľa z nich podniklo cestu do Južnej Ameriky a z letiska Templehof sa konal hotový masový exodus nacistov. Hitler podľa tímu nemohol odletieť na jedno natankovanie príliš ďaleko a dôkazy smerujú ku Kanárskym ostrovom a potom ku Grécku.

Cencich sa rozprával s bývalým gréckym stavebným robotníkom, ktorý je presvedčený, že videl Hitlera v máji 1945, potom, čo údajne zomrel v Berlíne. "V roku 1945 som staval tajnú konštrukciu vo vnútri kláštora v Samose. Musel som postaviť tajné tunely a oddelenia pre Nemcov. Áno, tí Nemci boli nacisti, a jeden z týchto chlapíkov bol Adolf Hitler," prezradil muž, ktorý tvrdil, že vtedy už nemal svoje typické fúziky.

To, že ide naozaj o Hitlera, si uvedomil, keď išiel kvôli práci do iného mesta a prvú vec, ktorá tam zbadal, bolo nemecké lietadlo. Pristálo na starom zemiakovom poli. Farmár mu povedal, že vo vnútri bolo päť Nemcov. Odtiaľ mal potom Hitler odísť ponorkou do Argentíny, kde sa stretol so svojimi nacistickými priateľmi. Komplexná sieť podzemných tunelov a tajné lietadlá urobili túto cestu možnou.

Viac o téme: Adolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu