Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Korupčné škandály neobchádzajú ani Poľsko: Zadržali bývalého ministra zdravotníctva

Mariusz Lapinski
Mariusz Lapinski (Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - Bývalého poľského ministra zdravotníctva z rokov 2001-2003 Mariusza Lapinského zadržali spolupracovníci protikorupčného úradu CBA v Bialystoku. Jeho zadržanie súvisí s činnosťou Centra biomedického inžinierstva Vojenskej technickej akadémie, ktoré exminister riadi. Informáciu priniesla spravodajská televízia TVN24.

Podľa správy zadržali spoločne s Lapinským aj jeho spolupracovníka Jerzyho B. Kým prokurátor Krzysztof Wojdakowski z Bialystoku sa obmedzili na potvrdenie vykonávania procesných úkonov v spojitosti s oboma menovanými, hovorca tamojšej prokuratúry Janusz Kordulski bol konkrétnejší a naznačil vyšetrovanie trestnej činnosti korupčného charakteru. Hovoril o troch zadržaných a potvrdil, že jedna z týchto osôb je verejne známa.

Lapinski je civilným povolaním lekárom-kardiológom, pôsobil vo farbách postkomunistického Zväzu demokratickej ľavice (SLD) ako poslanec a funkciu šéfa rezortu zdravotníctva zastával vo vláde premiéra Leszeka Millera. Po strate vládneho postu ho vnútrostranícke orgány vylúčili z radov strany. 

Viac o téme: Mariusz Lapinski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu