Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Unikátny spôsob pašovania drog ho vyšiel draho: Holanďana odsúdili na 24 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

LONDÝN - Holanďana Olofa Schoona, ktorý založil falošnú spoločnosť a pomocou sanitiek pašoval obrovské množstvo heroínu a kokaínu do Británie, odsúdili v piatok v Británii na 24-ročný pobyt vo väzení. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Schoon (38) sa ešte minulý mesiac priznal plánovaniu pašovania drog v odhadovanej hodnote vyššej než miliarda britských libier (približne 1,39 miliardy eur).Holanďana spolu s dvoma jeho spolupracovníkmi zatkli ešte v júni na parkovisku v britskom meste Smethwick ležiacom západne od Birminghamu.

Polícia vtedy v ich sanitke našla poskrývaný kokaín a heroín v hodnote asi 10 miliónov libier (približne 13,9 milióna eur). Vyšetrovatelia uviedli, že Schoonova falošná spoločnosť nazvaná International Ambulance Team podnikla počas predošlých 14 mesiacov z Holandska do Británie až 44 výjazdov. Zmienená spoločnosť zároveň disponovala kanceláriami, falošnými faktúrami a celým radom vozidiel.

Sudca Francis Laird označil dnes Shoonovu konšpiráciu za "vysoko sofistikovanú, starostlivo naplánovanú a dobre vykonanú", zahŕňajúcu prevoz drog v obrovskom meradle.Schoonovým spolupáchateľom súd udelil tresty vo výške 18- a 25-ročného odňatia slobody. Laird dodal, že ak by sa samotný Schoon k svojim činom nepriznal, hrozil by mu pravdepodobne aj vyšší trest. 

Viac o téme: SanitkaDrogyHeroínOlof Schoon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu