Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Požiar v rumunskom nočnom klube si vyžiadal ďalšie obete

Požiar v nočnom klube zabil najmenej 29 ľudí a 180 zranil.
Požiar v nočnom klube zabil najmenej 29 ľudí a 180 zranil. (Zdroj: SITA)

BUKUREŠŤ – Dve ďalšie obete si dnes vyžiadala piatková tragédia v bukureštskom nočnom klube Colectiv, kde v dôsledku požiaru a následnej tlačenice zahynulo dohromady už 29 ľudí a približne 180 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odolaním sa na zdravotníkov.

Očakáva sa, že počet obetí ešte výrazne porastie, keďže mnohí zo zranených utrpeli pri nešťastí vážne popáleniny. Tento údaj by sa tak podľa rumunských úradov mohol až zdvojnásobiť, uviedol spravodajský server BBC. Hospitalizovaných doposiaľ zostáva vyše 140 ľudí, z ktorých asi 90 je vo vážnom stave. V sobotu rumunské úrady hlásili v súvislosti s incidentom 27 mŕtvych, ďalšie dve osoby podľahli svojim zraneniam v priebehu dnešného dňa v nemocnici. 

Súdni znalci medzičasom začali vykonávať prvé pitvy obetí. Rumunsko v súvislosti s nešťastím vyhlásilo v sobotu trojdňový štátny smútok. Požiar vypukol v piatok približne o 22.00 h počas pyrotechnickej šou v klube Colectiv, kde sa vtedy nachádzalo 300-500 prevažne mladých ľudí, účastníkov heavy metalového koncertu. Rumunské orgány v súvislosti s prípadom začali vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, avšak zatiaľ nevzniesli žiadne obvinenia. 

Prezident Klaus Iohannis, ktorý v priebehu soboty navštívil zranených v nemocniciach, uviedol, že v klube pravdepodobne došlo k porušeniu bezpečnostných predpisov.

Viac o téme: BukurešťRumunskoColectiv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu