Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ruské lietadlá v Sýrii zasiahli nemocnicu: Nálet zanechal 13 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Prinajmenšom 13 ľudí zahynulo pri nálete ruských lietadiel na poľnú nemocnicu na severozápade Sýrie. Informovala o tom dnes sýrska organizácia na ochranu ľudských práv (SOHR), ktorá situáciu vo vojnou zmietanej krajine dlhodobo monitoruje z Londýna.

Medzi obeťami utorkového leteckého úderu sú podľa riaditeľa SOHR Ramiho Abdar Rahmána pacienti, lekár a zdravotník, ale aj členovia ochranky poľnej nemocnice, ktorá stojí pri meste Sarmín neďaleko provinčnej metropoly Idlib. Sama nemocnica bola podľa zástupcu organizácie SAMS, ktorá ju spravuje, "značne poškodená".
 
Ruské ministerstvo obrany v utorok uviedlo, že jej stroje zaútočili zo vzduchu okrem iného na Sarmín, o údajnom zásahu nemocnice sa nezmienilo. Provincia Idlib na severozápade Sýrie je častým terčom náletov ruských strojov, ktoré sa do sýrskeho konfliktu na strane autoritárskeho prezidenta Assadom zapojili 30. septembra.
 
Odvtedy vykonala Moskva v Sýrii viac ako 500 náletov. Podľa SOHR pri nich zahynulo vyše 370 ľudí, z toho 127 civilistov. Ruské lietadlá podľa aktivistov zasiahli tiež prinajmenšom štyri nemocnice na severozápade krajiny.
Viac o téme: NáletyRuskoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu