Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sériový vrah (40) vyhľadával mladíkov na gej stránkach: Potom prišla otrava, obeťou aj Slovák (†22)

Stephen Port a jeho možné obete. Zobraziť galériu (4)
Stephen Port a jeho možné obete. (Zdroj: FB)

LONDÝN - Údajný sériový vrah Stephen Port (40) je podozrivý z otrávenia štyroch mladíkov, ktorých spoznal na webových stránkach pre homosexuálne orientovaných mužov. Mal ich predávkovať drogami a ich telá pohodiť v okolí cintorína vo východnom Londýne. Medzi jeho obeťami je aj Slovák Gabriel Kovari, ktorého objavili v uliciach hlavného mesta v auguste minulého roka. Polícia spočiatku považovala úmrtia za nezvyčajné, ale nie podozrivé. Nakoniec však objavila strašidelné súvislosti.

FOTO Toto sú oni: Nečakaný zvrat vo vyšetrovaní vraždy Slováka (†36) vo Švajčiarsku

Stephena Porta podľa portálu news.sky.com v nedeľu obvinili zo štyroch vrážd a pondelok ráno ho priviedli na súd, odkiaľ putoval do väzby. Do siene prišiel v sivých policajných teplákoch a správal sa pokorne s hlavou sklonenou k zemi. Zatiaľ potvrdil iba svoje meno, adresu a dátum narodenia. Na súde sa objaví znova v stredu.

Susedia o mužovi, ktorý žije v malom byte v Barkingu, veľa nevedia. Podľa jeho stránky na Facebooku však mal pracovať ako učiteľ špeciálneho stravovania vo Westministeri a kedysi študovať na univerzite v Oxforde.

Portovi rodičia Albert a Joan zostali z vývinu udalostí v úplnom šoku. Syn sa im ozval v nedeľu večer z policajnej stanice. "Neveríme, že Stephen je schopný niečoho takého, z čoho je obvinený," uviedli rodičia.

Jack Taylor
Zobraziť galériu (4)
Jack Taylor  (Zdroj: FB)

Podľa polície má však muž na svedomí štyri ľudské životy. Telo Jacka Taylora (†25) z Dagenhamu našli v blízkosti Abbey Ruins v Barkingu 14. septembra 2015. Anthony Walgate (†23) z Barnetu bol vyhlásený za mŕtveho po tom, čo jeho telo objavili na ulici v Barkingu 19. júna 2014. Slováka Gabriela Kovariho, ktorý býval v Lewishame, našiel psíčkar v blízkosti cintorína v Barkingu 28. augusta 2014. Daniela Whitwortha (†21) z Gravesendu taktiež našiel príčkar v blízkosti cintorína 20. septembra 2014.

Anthony Walgate
Zobraziť galériu (4)
Anthony Walgate  (Zdroj: FB)

Daniel Whitworth
Zobraziť galériu (4)
Daniel Whitworth  (Zdroj: FB)

Jedna z obetí mala pri sebe list na rozlúčku, ktorý je predmetom zisťovania forenzných stôp. Pred rokom detektívi, ktorí vyšetrovali nájdenie troch tiel za krátky čias v okruhu pár kilometrov, uviedli, že úmrtia boli nezvyčajné, ale nie podozrivé. Po septembrovom incidente však polícia zverejnila zábery podozrivého z bezpečnostnej kamery, ktorý sa stretol s Taylorom deň pred jeho smrťou.

V polovici októbra boli prípady postúpené vyšetrovateľom kriminálnych zločinov a výsledok sa čoskoro dostavil. Štyri mladíci zomreli na následky predávkovania drogou GBH, ktorá im mala byť podaná v Portovom byte.

Viac o téme: Stephen PortGabriel Kovari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu