Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sériového vraha uznal súd vinným: Mladíkov hľadal na gej stránkach, otrávil aj Slováka (†22)

Stephen Port a jeho obete Zobraziť galériu (3)
Stephen Port a jeho obete (Zdroj: FB)

LONDÝN - Porota londýnskeho súdu v stredu uznala Stephena Porta vinným vrážd štyroch mladíkov, medzi jeho obeťami bol aj dvadsaťdvaročný Slovák. Verdikt s výškou trestu vynesie súd v piatok, uviedla spravodajská stanica BBC. Port, o ktorom britské médiá informujú ako o sériovom vrahovi, obvinenia počas procesu odmietal.

Sériový vrah (40) vyhľadával mladíkov na gej stránkach: Potom prišla otrava, obeťou aj Slovák (†22)

Štyridsaťjedenročný obžalovaný vraždil od 2014 do vlaňajšieho septembra. Svoje obete hľadal na zoznamkách pre homosexuálov; mladíkov potom pozval k sebe domov, kde ich zabil silnou dávkou oxybátu. Tento preparát sa používa ako liek pre pacientov trpiacich narkolepsiou, môže však mať nebezpečný vedľajší vplyv na činnosť srdca a dýchanie.

Stephen Port
Zobraziť galériu (3)
Stephen Port  (Zdroj: FB)

Slovák Gabriel Kovari, ktorý prišiel do Londýna v polovici júla, žil u Porta krátko ako spolubývajúci. Po jeho zavraždení v auguste 2014 páchateľ susedom povedal, že mladík zomrel na infekciu v Španielsku. Port vraždil vo svojom londýnskom byte a tiel sa zbavoval na neďalekom cintoríne.

Gabriel Kovari
Zobraziť galériu (3)
Gabriel Kovari  (Zdroj: FB)

Gabrielovo telo našiel vyhodené pri cintoríne Barking Abbey psičkár. Chlapec mal na sebe stále slnečné okuliare a vedľa neho sa nachádzalo vrece s jeho vecami.

Viac o téme: VraždaStephen PortGabriel Kovari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu