Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Utečenci z Maroka vo Švédsku: Iba 16-ročný chlapec zabil geja, ktorý mu ponúkol pomoc

Natočené video svedčí proti mladíkom. Zobraziť galériu (3)
Natočené video svedčí proti mladíkom. (Zdroj: Švédska polícia)

GÖTEBORG - Iba 16-ročného chlapca zo severnej Afriky obvinili z vraždy muža vo Švédsku, ktorého v júni našli zbitého a dobodaného na smrť s mŕtvym hadom okolo krku. Homosexuál (†54) mladíka aj jeho kamaráta (19), ktorí žili na ulici, pozval k sebe do bytu, kde im chcel ponúknuť ošatenie a možnosť umyť sa. Tento krok ho však stál život.

Sériový vrah (40) vyhľadával mladíkov na gej stránkach: Potom prišla otrava, obeťou aj Slovák (†22)

Homosexuála našli zavraždeného v byte vo východnom Göteborgu, o ktorý sa delil so svojím partnerom. Obeť mala okolo krku obmotaný elektrický kábel, cez tvár deku a bola odetá do ženských šiat. Podľa súdnych dokumentov mŕtveho hada okolo neho ovinuli post-mortem.

Mladík (16) z Maroka prišiel do Švédska ešte ako maloletý bez sprievodu rodičov po tom, čo žil na uliciach v niekoľkých európskych krajinách. Polícii povedal, že aj spolu s kamarátom stretli obeť v parku v Göteborgu a že bola oblečená ako žena. Keď homosexuál zistil, že tínedžeri nemajú strechu nad hlavou, ponúkol im oblečenie a sprchu. Avšak po príchode do bytu mu spadla parochňa a oni si uvedomili, že to je muž. Dvojicu mal vraj nútiť k sexu.

Z incidentu, ktorý sa odohral potom, si mladíci natočili video, ktoré neskôr z mobilného telefónu vymazali. Polícia však bola schopná ho obnoviť. Zábery ukazujú obeť ležiacu na podlahe, zviazanú a brutálne dobitú, zatiaľ čo tínedžeri vykrádajú byt a dávajú veci do tašky. Hlas, ktorý má podľa prokurátora patriť mladšiemu z páchateľov, nad telom obete kričí a používa vulgarizmy, vrátane anti-homosexuálnych nadávok.

Byt vyrabovali
Zobraziť galériu (3)
Byt vyrabovali  (Zdroj: Švédska polícia)

Obžaloba tvrdí, že motívom vraždy bola mužova sexuálna orientácia a chce ju označiť za zločin z nenávisti. Okrem toho mužov partner sa vyjadril, že mŕtvy nikdy neprejavoval záujem o obliekanie sa do ženských šiat. Takže to môže znamenať, že ho chlapci do nich navliekli, aby ho zosmiešnili. Mladík obvinený z vraždy sa priznal k zabitiu, ale trvá na tom, že to bola sebaobrana. Jeho DNA a krv našli na mŕtvom hadovi aj na iných miestach v byte. Jeho 19-ročný kamarát sa priznal, že v byte bol, ale nepodieľal sa na zabíjaní, za čo je obvinený z chránenia zločinca. Súd sa má začať v piatok.

Viac o téme: VraždaUtečenciHomosexuál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu