Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie hriešne odhalenie poľského katolíckeho kňaza: Smilný skutok mu úplne zmenil život

Tomasz Kijowski
Tomasz Kijowski (Zdroj: Thinkstock, Youtube/FAKT24.PL)

KRAKOV – Poľský salezián vyvolal ďalší cirkevný škandál. Začalo sa o ňom totiž pošepkávať, že zišiel na krivé chodníčky a občas dobrovoľne zložil celibát. O to horšie, že ho celý Krakov poznal ako hovorcu blížiaceho sa Svetového dňa mládeže, ktorý bude veľkou cirkevnou udalosťou.

Tomasz Kijowski, člen saleziánskeho rádu, dostal zákaz vykonávať kňazské povolanie po tom, ako vyšlo najavo, že bude otcom dieťaťa. Kňaz sa podľa vatikánskeho hovorcu už v júni priznal, že má vzťah so ženou, ale o prípade vtedy ešte nevedeli poľské médiá.

Vatikán takmer sto rokov tajil prevýchovný tábor pre kňazov: Liečia v ňom sexuálne chúťky

Hovorca krakovských saleziánov, Andrzej Golebiowski, pre médiá uviedol, že vyobcovanie katolíckeho kňaza z rádu je v plnom prúde. „Dôvodom je, že splodil dieťa,“ priznal Golebiowski. Kijowski sa mal so svojou 22-ročnou partnerkou zoznámiť počas príprav Svetového dňa mládeže, ktorý sa bude konať v júli 2016. Je príležitosťou stretnutia pre tisícky mladých katolíkov z celého sveta.

„Musel som prehodnotiť všetko. Mám novú prácu, rodinu. Som rád,“ vyjadril sa pre Tvn24.pl previnilý kňaz, ktorému sa narodila dcéra. Podľa Lovekrakow.pl sa rozšírili informácie, že matka dieťaťa jednou z mladých dobrovoľníčok a býva neďaleko cirkevnej kongregácie, zástupca kongregácie to však poprel. Odhalenie Kijowskeho sa v médiách objavilo po tom, ako sa nedávno priznal poľský kňaz Krzysztof Charamsa k homosexualite a verejne ukázal aj svojho partnera.

Viac o téme: Poľský kňazTomasz Kijowski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu