Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bombový útok na kanceláriu poslanca: 7 ľudí mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Sedem ľudí zomrelo pri dnešnom bombovom útoku na kanceláriu poslanca vládnej strany v strednom Pakistane. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Bombový útok v meste Taunsa v provincii Pandžáb namierený proti poslancovi Amdžadovi Khósovi bol druhým svojho druhu, odkedy pakistanské bezpečnostné zložky v júli v Pandžábe zastrelili Málika Išáka, vodcu obávanej sunnitskej militantnej skupiny Laškare Džhangví (Džhangvího armáda).

"Domnievame sa, že do toho môže byť zapojený Laškar" v rámci pomsty, povedal miestny policajný šéf Mubašir Mekon a dodal, že útok intenzívne vyšetrujú.

Podľa agentúry AP sa poslanec Khósa v čase výbuchu bomby na mieste činu nenachádzal, zomrelo však sedem jeho príbuzných a spolupracovníkov a deväť ďalších osôb utrpelo zranenia.

Dvaja samovražední atentátnici patriaci pravdepodobne takisto k militantnej skupine Laškare Džhangví sa v auguste odpálili v rezidencii ministra vnútra pakistanskej provincie Pandžáb Šudžu Chánzádu, pričom okrem samotného politika zahynulo ďalších 13 ľudí.

Viac o téme: TaunsaAmdžad Khós
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu