Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Partia kamarátov do Ríma nepoletí: Opití vystrájali na pražskom letisku, kapitán ich vyhodil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Policajti na pražskom letisku mali včera plné ruky práce. Museli zasahovať proti štyrom podguráženým pasažierom, ktorí sa správali vrcholne agresívne. Aby neohrozovali let, kapitán ich vyhodil z paluby. Do Ríma tak nedoleteli, namiesto toho triezveli na policajnej stanici.

"Asi desať minút po dvadsiatejtretej hodine vyrážali policajti na nástupnú plochu k lietadlu, kam si policajnú posilu privolal kapitán lietadla, pretože jeden z cestujúcich bol pod vplyvom alkoholu a nerešpektoval pokyny posádky," infomovala hovokyňa českej cudzineckej polície Kateřina Rendlová a doplnila, že štyridsaťtriročný Čech sa správal veľmi arogantne a vôbec ho nezaujímala skutočnosť, že ohrozuje pravidelný odlet lietadla.

Muž sa podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v dychu, policajti mu namerali viac ako 1,8 promile. "Pasažier potom prestal s hliadkou spolupracovať, vulgárne nadával kapitánovi lietadla a snažil sa dostať späť na palubu. Kapitán preto rozhodol, že muž nebude ďalej v ceste do Ríma pokračovať a vylúčil ho z prepravy," ozrejmila hovorkyňa. Agresor nerešpektoval výzvy policajtov, preto mu na ruky nasadili putá a zamierili s ním na neďalekú stanicu.

Kamaráti vystúpili za Čechom

Z lietadla vystúpil aj ďalší muž a žena, ktorí spoločne so zaisteným mužom popíjali pred nástupom na palubu. Začali pokrikovať na zasahujúcich policajtov. "Hrubým a nevyberaným spôsobom slovne napádali posádku lietadla ako stewarda, tak i kapitána. Ten nakoniec rozhodol o vylúčení z prepravy aj tieto dve osoby. Hliadka si na pomoc privolala posily. V tom momente začal aj druhý muž zintenzívňovať svoje verbálne útoky na policajtov a všetko smerovalo k napadnutiu hliadky," opísala Rendlová. Policajti teda zaistili aj 38-ročného muža a tiež mu nasadili putá.  

Víkend v Ríme sa nekoná

Z lietadla navyše vystúpila ďalšia žena a spoločne so svojou kamarátkou začali hystericky kričať na policajtov s tým, že odlietajú na víkend do Ríma, a pretože mal let meškanie, všetci trávili čas čakaním v salóniku, kde popíjali. "Prvá žena sa nakoniec z ničoho nič rozbehla a chcela sa za každú cenu dostať späť na palubu lietadla. Policajti tak zaistili aj 41-ročnú ženu. To oboch už zaistených pasažierov pohoršilo a začali okolo seba silno kopať, až si odreli nohy do krvi. Odmietali sa upokojiť a ich agresivita sa stupňovala. Ich partnerky sa snažili napadnúť hliadku a pritom sa jedna z nich odrela o prechodový plech nástupného tunela," doplnila hovorkyňa.
 
Partia kamarátov nakoniec skončila na ruzyňskej policajnej stanici, kde im policajti namerali od 1,26 do 1,8 promile alkoholu v dychu. "Počas eskorty a pri pobyte na oddelení sa štvorica správala vulgárne, pokrikovala, znemožňovala hliadkam vykonávať policajné úkony a policajtom tykala. Policajti nechali všetky štyri osoby vytriezvieť, potom ich prepustili a stanovili termín podania vysvetlenia," uzavrela Rendlová. Kamaráti sú podozriví zo spáchania priestupku neuposlúchnutia výzvy úradnej osoby pri výkone jej právomoci. Za svoje konanie sa budú spovedať príslušnému správnemu orgánu, ktorý im uloží pokutu.

Viac o téme: LetiskoPasažieriOhrozenieRímPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu