Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brutálne VIDEO zo Švajčiarska: Prisťahovalci sa vrhli na auto, druhé ich zrámovalo

Brutálny incident medzi Turkami a Kurdami
Brutálny incident medzi Turkami a Kurdami (Zdroj: Foto: youtube)

BERN - K obrovskej bitke došlo vo švajčiarskom mesta Bern, výsledkom ktorej je najmenej 22 zranených. Do seba sa pustili dve skupiny Turci a Kurdi. Brutálny incident, ktorý je zachytený na videu, sa odohral mimo centra mesta, keď sa desiatky ľudí vrhli na posádku auta. Výtržnosti nasledovali po nepovolenej kurdsko-tureckej demonštrácii.

Situácia sa odohrala ešte v sobotu popoludní, keď došlo k agresívnemu stretu Turkov a Kurdov. Polícia potvrdila, že po strete dvoch utečeneckých skupín ostalo zranených 22 osôb, vrátane piatich policajtov. 

Incident bol vyvrcholením potýčky, ktorá sa strhla v meste počas demonštrácií. Skupina tureckých a kurdských nacionalistov vyvolala nepokoje. Polícia následne ponúkla účastníkom nepovoleného zhromaždenia alternatívne miesto stretnutia. Ako informuje portál gatesofvienna.net, muži zákona použili pri zásahu slzný plyn a gumové projektily. Obe skupiny boli vyzbrojené pálkami, železnými tyčami a ďalšími zbraňami, bolo extrémne ťažké oddeliť ich od seba.

Demonštráciu organizovala Únia pre turecké demokracie v Európe. Podľa usporiadateľa bola legálna a schválená mestom Bern. Demonštranti prostestovali proti terorizmu a kurdskému konfliktu v Turecku, teda proti kurdskému terorizmu. Na začiatku pokojný protest asi stovky Turkov bol narušený približe 180 Kurdami, ktorí sú priaznivci kurdskej Robotníckej strany.

Situáciu sa podarilo zachytitť na video. Jasne vidieť, ako do početnej skupiny Kurdov v rýchlosti vrazilo auto, ktoré viedol Turek. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Zadržala niekoľko ľudí, ktorých predviedla na policajnú stanicu na výsluch, no zatiaľ má zviazané ruky, pretože svedecké výpovede sa líšia. Po vzbure, Kurdi obvinil políciu, že s nimi zaobchádzala surovo. 

Kurdi sú národ žijúci na Blízkom východe, početná časť žije v Turecku, kde dochádza k častým prejavom neznášanlivosti s miestnymi obyvateľmi. Kurdi nemajú vlastné územie, ide o najväčší národ na svete bez vlastného štátu.

Upozornenie. Videá nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Viac o téme: AutoBitkaBernTurciKurdi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu