Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krejčíř si zatiaľ môže vydýchnuť: Vyrieknutie rozsudku odložené na október

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

JOHANNESBURG - Vynesenie rozsudku nad Radovanom Krejčířom bolo dnes v Juhoafrickej republike kvôli neprítomnosti jeho obhajkyne odložené na 12. októbra. Informovali o tom juhoafrické médiá. Súd mal dnes rozhodnúť o výške trestu pre Krejčířa za pokus o vraždu a únos a za pokus o prechovávanie narkotík.

Súd v Johannesburgu uznal Krejčířa pred viac ako dvoma týždňami vinným z únosu a mučenia Bhekiho Lukheleho, brata drogového dílera, ktorý zmizol aj s 25 kilogramami pervitínu určeného pre Krejčířa. Krejčíř v minulosti vinu opakovane odmietol. Ide o jeho prvé odsúdenie v JAR, kde je obžalovaný hneď v niekoľkých rôznych prípadoch.

Juhoafrický server The Citizen, ktorý dlhodobo o Krejčířovej kauze informuje, uviedol, že proces je dočasne zastavený. Dôvodom je úraz kolena, ktorý si údajne privodila Krejčířova obhajkyňa Annelene van den Heeverová. Kvôli tomu musel súd na koniec septembra odročiť už aj rozhodovanie o žiadosti Krejčířa o prepustenie na kauciu. Či ale súd už rozhodol aj o odročenie dnešného vyrieknutia výšky trestu, list nepíše.

Viac o téme: Radovan Krejčíř
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu