Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krejčíř za plány na ďalší útek dostal maximálny dozor: Chcel najať žoldnierov!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: Foto: TASR)

JOHANNESBURG - Čech Radovan Krejčíř súdený v Juhoafrickej i Českej republike vraj plánoval ďalší pokus o útek z juhoafrického väzenia. Jeho dozor je preto teraz zvýšený na maximum a Krejčíř bol prevezený do inej väznice, napísal dnes juhoafrický server iol.co.za.

Vyšetrovatelia sa dozvedeli o ďalšom plánovanom pokuse o oslobodenie Krejčířa údajne s pomocou najatých žoldnierov a bývalých príslušníkov armády. Krejčíř bol následne prevezený do inej väznice v Pretórii, ktorá má oddelenie pre obzvlášť rizikové osoby. Súdne pojednávanie s českým občanom má teraz novo strážiť aj juhoafrická protiteroristická jednotka.

Do posledného plánu na oslobodenie Krejčířa je vraj zapletená ďalšia z jeho mileniek, ktorú polícia zatkla. V júli bola zadržaná iná Krejčířovho milenka podozrivá z účasti na predchádzajúcom pláne dostať väzňov na slobodu.

V Juhoafrickej republike čelí Krejčíř stíhaniu v asi šiestich kriminálnych kauzách. Zatiaľ bol uznaný vinným v jednom prípade a za únos a mučenie dostal 35-ročný trest väzenia. V inom prípade je obžalovaný z podielu na vražde Libanončana Sama Issy. Zatiaľ posledné pojednávanie v tejto kauze sa konalo v Johannesburgu v pondelok, uviedol iol.co.za.

V Českej republike bol Krejčíř právoplatne odsúdený za podvody s akciami Teplárne Otrokovice, vytunelovanie firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, za čo dostal súhrnný trest 10,5 roka väzenia. V prípadu tunelovanie firmy Čepro ho český súd poslal neprávoplatne za mreže na 15 rokov, okrem iného za prípravu vraždy colníka.

Viac o téme: VäzenieJuhoafrická republikaRadovan Krejčíř
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu