Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rusko údajne dodáva Sýrii vyspelú vojenskú techniku

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Rusko dodáva sýrskej armáde vojenskú techniku vrátane ručných strelných zbraní, granátometov, moderných bojových vozidiel pechoty BTR-82A a vojenských nákladných vozidiel značky Kamaz. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ruský denník Kommersant.

Podľa Ruska má vývoz vojenskej techniky do Sýrie pomôcť vláde v Damasku v boji proti terorizmu, avšak Západ podozrieva Moskvu z toho, že zvyšovaním svojej vojenskej prítomnosti v Sýrii podporuje režim svojho dlhoročného spojenca, sýrskeho prezidenta Bašára Asada. 

Ruská zbrojárska spoločnosť Rosoboronexport, ktorá sprostredkúva vývoz a dovoz zbraňových a obranných systémov, vývoz zbraní do Sýrie nekomentovala. 

Správa Kommersantu údajne vychádza z informácií získaných od zdroja z prostredia ruského exportu vojenskej techniky. Podľa tohto zdroja Sýria v minulosti zaplatila zálohu na nákup vyspelého systému protivzdušnej obrany S-300, avšak Moskva neskôr vývoz tohto zbraňového systému do Sýrie zrušila a namiesto neho dodala Damasku iné zbrane. 

Rusko údajne dodáva Sýrii
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu