Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strašný zvrat v rukojemníckej dráme: Samaritán zachránil dievčinu, VIDEO, čo sa stalo potom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

SAO PAULO - Strašný koniec mala rukojemnícka dráma, ku ktorej došlo v brazílskom Sao Paule. Už keď sa zdalo, že sa zaobíde bez obetí, páchateľ vystrelil a zabil mladíka, ktorý tesne predtým odtiahol jednu dievčinu do bezpečia.

V piatok okolo pol druhej popoludní sa v miestnej katedrále v jednej z najrušnejších častí Sao Paula strhla rukojemnícka dráma. Útočník Luiz Antonio da Silva sa v božom chráme asi dvadsať minút modlil, keď zrazu schytil vedľa stojacu dievčinu a vyvliekol ju na schody, pričom ju ohrozoval zbraňou. 

Okoloidúci ľudia okamžite privolali políciu. Ešte pred jej zásahom mladú ženu zachránil niekto iný. Šesťdesiatjedenročný Francisco Erasmo Rodrigues de Lima strelca konfrontoval a premohol ho, v dôsledku čoho sa vydesenej dievčine podarilo ujsť do bezpečia. Da Silva ale o pár sekúnd neskôr zmobilizoval svoje sily a na da Limu z tesnej blízkosti vystrelil. Na mieste bol mŕtvy. Následne nato začala na páchateľa páliť polícia a zneškodnila ho. Vyšetrovatelia teraz preverujú možnosť, či jedna z guliek omylom nezasiahla aj statočného Francisca. 

Strašný zvrat v rukojemníckej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Da Silvia bol počas života pekný kvietok. Len nedávno bol po 22 rokoch prepustený z väzenia, kde si odpykával trest za lúpeže, krádeže, obchod s drogami a útok. Žena, ktorú zadržiaval ako rukojemníčku, utrpela ľahšie zranenia. "Ozbrojený útočník zajal v katedrále jednu ženu a označil ju za svoju rukojemníčku. Okoloidúci muž videl, čo sa deje a zasiahol. Páchateľ na neho vystrelil a zabil ho. Rukojemníčka utrpela viaceré zranenia, na mieste jej bola poskytnutá zdravotná pomoc. Nablízku sa práve nachádzala vojenská polícia, ktorá, keď dorazila na miesto, došlo ku konfrontácii medzi ňou a útočníkom. Kriminálnik utrpel strelné poranenie, ktorému na mieste podľahol," uviedla miestna polícia vo vyhlásení. 

Viac o téme: Rukojemnícka drámaSao Paulo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu