Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Vražda novinárov v priamom prenose americkej TV: Strelec zomrel v nemocnici!

Reportérku strelec smrteľne zasiahol do chrbta Zobraziť galériu (4)
Reportérku strelec smrteľne zasiahol do chrbta (Zdroj: greb)

RICHMOND – Šokujúca tragédia v priamom prenose televízneho vysielania sa odohrala v americkom štáte Virginia. Dvadsaťštyriročná reportérka stanice WDBJ7 práve robila rozhovor, keď ju odrazu zasiahla guľka od neznámeho strelca. Rovnaký osud čakal aj kameramana.

Alison Parkerová a Adam Ward, na ktorých strelec zaútočil okolo 6.45 ráno v nákupnom a rekreačnom centre Bridgewater Plaza v blízkosti jazera Smith Mountain asi 50 míľ od Roanoke, na následky zranení zomreli. 

Guvernér amerického štátu Virgínia Terry McAuliffe oznámil, že podozrivý páchateľ smrtiacej streľby na dvoch žurnalistov televízie WDBJ počas dnešného ranného vysielania je už identifikovaný - ide o nahnevaného súčasného alebo bývalého zamestnanca televíznej stanice. Tá sídli v meste Roanoke v štáte Virgínia, informovala tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

Ako informovala televízia WDBJ7, reportérov po tragickej udalosti posielajú do terénu iba v sprievode strážnikov. Facebook a Twitter zablokovali páchateľove účty na sociálnych sieťach.

Fotografia strelca
Zobraziť galériu (4)
Fotografia strelca  (Zdroj: greb)

Alison Parkerová bola reportérkou ranného vysielania televízie WDBJ7 a predtým pracovala pre stanicu WCTI NewsChannel 12 v Jacksonville. Študovala na James Madison University v Harrisonburgu a medzi jej záľuby patrilo divadlo, venčenie psa a rafting na divokej vode. Podľa známych bola vášnivou žurnalistkou a mala pred sebou veľkú budúcnosť.

Kameraman  Adam Ward pracoval pre WDBJ7 po dokončení štúdia na virgínskom Polytechnickom inštitúte a štátnej univerzite. 

VIDEO Vražda novinárov v
Zobraziť galériu (4)

Svedkovia streľby počuli len zdesenie a krik Parkerovej, po ktorom sa priamy prenos okamžite prerušil. Ľudia sú informáciou zdrvení a vystrašení zároveň, pretože netušia, či sa streľba nezopakuje opäť. Televízna stanica sídli v meste Roanoke vo Virgínii a vysiela pre juhozápadnú a strednú časť tohto štátu. Mesto Moneta sa nachádza juhovýchodne od Roanoke.

 

 

Upozornenie: Videá obsahujú zábery, ktoré nie sú vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou.

vražda

Vrah novinárov si streľbu natáčal

Parkerová robila počas streľby rozhovor s Vicki Gardnerovou, šéfkou obchodnej komory SML, ktorú útočník postrelil do chrbta a momentálne sa nachádza v nemocničnej starostlivosti na chirurgii.

 

24-ročná reportérka Parkerová, ktorej priateľom bol moderátor stanice Chris Hurst. Ten na Twitteri napísal, že hoci svoj vzťah nezverejnili, boli do seba zamilovaní a nedávno sa nasťahovali do spoločného bytu. "Chceli sme sa vziať. Práve sme oslávili jej 24. narodeniny," dodal moderátor.

Podozrivý vrah 2 televíznych novinárov sa postrelil a zomrel v nemocnici

Polícia prenasledovala podozrivého a ešte pred poludním miestna pobočka televízie ABC a stanica CNN informovali, že podozrivý páchateľ havaroval, má strelné poranenie a vo veľmi kritickom stave ho previezli do nemocnice. Tam ho vyhlásili za mŕtveho, ako s odvolaním sa na políciu štátu Virgínia informoval denník Washington Post.

Podozrivý bol identifikovaný ako 41-ročný Vester Flanagan, napísali tlačové agentúry AP a Reuters.

Oficiálne stanovisko polície k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: bbc)

Polícia spresnila, že podozrivý zišiel autom z cesty, keď ho prenasledovali, a havaroval. Našli ho so strelným poranením. Hovorkyňa polície štátu Virgínia informovala, že podozrivý je v ohrození života.

Po streľbe na novinárov niekto, kto podľa vlastných slov zločin nafilmoval, zverejnil video na internete - zdalo sa, že bolo nakrútené z pohľadu strelca.

Videá boli zverejnené na účte na Twitteri a na Facebooku, ale čoskoro boli odtiaľ odstránené. Jedno video jasne zachytávalo ručnú strelnú zbraň, pričom filmujúca osoba sa približovala k televíznej reportérke Alison Parkerovej.

Viac o téme: TragédiaVraždaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu