Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebezpečný dovolenkový raj: Len týždeň po bombovej tragédii hrozila nová pohroma

Polícia deaktivovala v Bangkoku bombu Zobraziť galériu (6)
Polícia deaktivovala v Bangkoku bombu (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Thajská polícia dnes objavila a deaktivovala v Bangkoku bombu. Stalo sa tak týždeň po tom, čo pri výbuchu v hinduistickom chráme v centre thajskej metropoly zahynulo 20 ľudí.

"Dostali sme správu o bombe na adrese Sukhumvit 81. Išiel som to skontrolovať a našiel som bombu... Nachádzala sa v dome stavbára... Bombu sme deaktivovali a zničíme ju," povedal pre agentúru Reuters veliteľ policajných pyrotechnikov. 

Thajská polícia taktiež informovala, že stratila stopu po páchateľovi minulotýždňového útoku. Nie je si istá, či hlavný podozrivý je ešte stále v krajine. 

Explózia vo svätyni Erawan v centre Bangkoku nebola podľa všetkého dielom medzinárodnej siete teroristov. K tomuto názoru dospeli vyšetrovatelia po konzultáciách s Interpolom i so zahraničnými tajnými službami. 

Výbuch v chráme si okrem 20 mŕtvych vyžiadal aj vyše 120 zranených. K zodpovednosti za najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa doteraz nikto neprihlásil a polícia ešte neurčila jeho motív. Thajská vláda vyjadrila presvedčenie, že osnovatelia výbuchu chceli vážne poškodiť thajskú ekonomiku a turistický ruch. 

Viac o téme: BombaBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu