Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrôzostrašné detaily vraždy unesenej dcéry boháča v Nemecku: Našli ju nahú v plytkom hrobe

Páchatelia tínedžerku zavraždili Zobraziť galériu (4)
Páchatelia tínedžerku zavraždili (Zdroj: FB, Polícia, DW)

DRÁŽĎANY - Úrady potvrdili, že Anneli-Marie R. (†17), ktorú vo štvrtok večer uniesli dvaja muži v nemeckom meste Meissen, našli policajti mŕtvu v blízkosti poľnohospodárskej budovy neďaleko jej domova. Tínedžerka bola uškrtená jej vlastným opaskom a pochovaná nahá, iba so šperkmi, ktoré mala na sebe, v plytkom hrobe. Páchatelia ju zavraždili krátko po telefonáte jej otcovi, v ktorom od rodiny žiadali výkupné vo výške 1,2 milióna eur.

Anneli si vo štvrtok večer vzala bicykel a vybrala sa na prechádzku so psom . O pol ôsmej večer sa odohral únos a krátko pred ôsmou jeden z páchateľov zavolal jej otcovi, predstieral český prízvuk a tvrdil, že dievča taktiež v Česku držia. Bezradný otec sa po zavolaní vydal hľadať svoju dcéru, ale našiel iba opustený bicykel v priekope. Rodinného miláčika objavili neskôr motať sa po poli.

Viac informácií o únose nájdete v článku: Des v Nemecku: Boháč počul kričať unesenú dcéru, pripravil milión, potom prišla zlá správa

Polícia okamžite začala prehľadávať okolie a v utorok ráno cvičený pes narazil na telo v neďalekej dedine Lampersdorf. Bolo pokryté pieskom a hlinou bez šiat, ktoré sa snažili páchatelia zničiť kvôli zahladeniu stôp. Existuje domnienka, že si dvojica študovala stránku dievčaťa na Facebooku, aby získala prístup k osobným informáciám a zabila ho, pretože videlo ich tváre.

Anneli-Marie
Zobraziť galériu (4)
Anneli-Marie  (Zdroj: polícia)

Nemecký prokurátor Erich Wenzl (63) uviedol, že príčinou smrti bolo uškrtenie opaskom. Annelina rodina včera poďakovala všetkým, ktorí im vyjadrili sústrasť a vytvorila stránku na Facebooku, kde môžu ľudia zanechávať svoje odkazy.

Polícia taktiež zverejnila ďalšie podrobnosti o páchateľoch vraždy, nezamestnanom kuchárovi Markusovi B. (39) a jeho komplicovi Norbertovi K. (61), ktorých držia vo väzbe. O ich vine je presvedčená, keďže vraj disponuje dôkazmi DNA.

Markus B. je ženatý a má dvoch synov. Minulý rok si v bavorskom Bambergu, kde ho aj chytili, kúpil dom za cca 300-tisíc eur. Je zaťom majiteľa statku pri Drážďaňoch, kde telo obete našli. Podľa nemeckých médií ho vyšetrovali kvôli sťažnostiam, že sa sexuálne zameriaval na neplnoleté dievčatá, ale nikdy nebol obvinený. Odsúdili ho iba raz za trestný čin podvodu. V 2006 si založil firmu na prenájom kuchárov, ale do troch rokov skrachoval.

Norbert K. bol neúspešný obchodník s drahými kovmi a zlatom z mesta Wilhelmshaven. Jeho exmanželky ho nazvali profesionálnym klamárom a podľa nich neustále bažil po peniazoch. S Markusom B. sa stretol v roku 2014 a spolu snívali o "niečom veľkom", čo by zmenilo ich životy.

Markus B.
Zobraziť galériu (4)
Markus B.  (Zdroj: FB)

Norbert K.
Zobraziť galériu (4)
Norbert K.  (Zdroj: FB)

 

Viac o téme: únosAnneli-Marie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu