Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Des v Nemecku: Boháč počul kričať unesenú dcéru, pripravil milión, potom prišla zlá správa

Anneli-Marie zabili únoscovia v tomto dvore. Zobraziť galériu (4)
Anneli-Marie zabili únoscovia v tomto dvore. (Zdroj: FB, Polícia, DW)

DRÁŽĎANY - Anneli-Marie R. bola milá a príjemná tínedžerka, ktorá doplatila na to, že pochádzala z bohatej rodiny. Dvojica mužov ju minulý štvrtok vo večerných hodinách uniesla a o pár minút jeden z páchateľov zavolal z jej mobilného telefónu otcovi a žiadal výkupné vo výške 1,2 milióna eur. Otec vtedy počul v pozadí krik svojej dcéry. Bolo to naposledy, čo vedel, že je ešte nažive. Potom prišla zdrvujúca správa.

Anneli si vo štvrtok večer vzala bicykel a vybrala sa na prechádzku so psom do okolia domu vo východonemeckom meste Meissen. O pol ôsmej večer sa odohral únos a krátko pred ôsmou došlo k uvedenému telefonátu, v ktorom sa volajúci snažil predstierať český prízvuk a tvrdil, že dievča taktiež v Česku držia. Bezradný otec sa po zavolaní vydal hľadať svoju dcéru, ale našiel iba opustený bicykel v priekope. Rodinného miláčika objavili neskôr motať sa po poli.

Anneli-Marie
Zobraziť galériu (4)
Anneli-Marie  (Zdroj: polícia)

Podľa polície si únoscovia tínedžerku nevybrali náhodne, aspoň jeden z nich ju poznal z videnia a študoval si jej profil na Facebooku. V piatok muži zavolali rodine znovu a žiadali, aby peniaze previedli on-line na bankový účet v Malajzii. Viac sa neozvali a polícia sa domnieva, že obeť v ten istý deň aj zabili. Pravdepodobne spanikárili, pretože pri únose nemali na sebe masky a obávali sa, že ich udá.

Želania rodiny, ktorá bola ochotná zaplatiť požadovanú sumu, len aby jej dcérka zostala nažive, tak zostali nevyslyšané. "Anneli, chýbaš nám, sme s tebou," napísali rodičia so zlomeným srdcom vo vyhlásení v pondelok ráno. Polícia však neskôr v ten deň objavila jej telo v opustenom dvore v obci Lampersdorf, neďaleko ich domova. "Všetky modlitby a nádeje zostali nevypočuté, naozaj je mŕtva," uviedol policajný prezident v Drážďanoch Dieter Kroll.

Markus B. si prezral Annelin profil na Facebooku.
Zobraziť galériu (4)
Markus B. si prezral Annelin profil na Facebooku.  (Zdroj: FB)

Druhý páchateľ, Norbert K.
Zobraziť galériu (4)
Druhý páchateľ, Norbert K.  (Zdroj: FB)

Dvojicu páchateľov sa podarilo vypátrať. Jedného z nich chytila polícia v bavorskom Bambergu a druhého v Drážďanoch. Išlo o nezamestnaného kuchára Markusa B. (39) a Norberta K. (61), ktorých zatkli a obvinili z vraždy. V súlade s nemeckým právom plné meno obete a ani jej vrahov nemôžu byť zverejnené. Rodičia sú momentálne v starostlivosti policajných psychológov.

Viac o téme: SmrťúnosVýkupnéAnneli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu