Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší krvavý útok na mieste tragickej masakry v Tunisku: Zastrelili policajta, dvoch zranili!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TUNNIS - Pri útoku neznámych ozbrojencov zahynul včera v tuniskom letovisku Súsa policajt, ​​ďalší dvaja boli zranení. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na tuniské úrady. Práve v Súse došlo pred necelými dvoma mesiacmi k atentátu islamského radikála, pri ktorom zahynulo 38 zahraničných turistov. Polícia doteraz nevie, či za včerajším útokom stoja islamisti.

Slováci tvrdia, že ich po útoku zabudli v Tunisku: Bol to najdlhší víkend nášho života!

Na trojicu policajtov začala strieľať dvojica mužov na motocykli. Jeden zo strážcov zákona zomrel v nemocnici, ďalší dvaja boli poranení. Polícia čin vyšetruje a motív zatiaľ nepozná.

Prímorské turistické letovisko Súsa bolo koncom júna dejiskom najkrvavejšieho útoku v krajine za posledné obdobie. K útoku sa prihlásili bojovníci organizácie Islamský štát (IS). Vláda po útoku vyhlásila výnimočný stav, ktorý trvá dodnes a dáva polícii a armáde väčšie právomoci.

Bezpečnostné zložky po útoku sprísnili ochranu hotelov, no najmä západní turisti svoje cesty vo veľkom odriekajú a ubytovacie zariadenia zívajú prázdnotou.

Útoky džihádistov proti policajtom či vojakom nie sú od zvrhnutia prezidenta Zina Abidina bin Alího v roku 2011 v krajine nijako výnimočné, ich obeťami sa stalo už niekoľko desiatok príslušníkov bezpečnostných síl.

Ďalší krvavý útok na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pbs.twimg.com)

Viac o téme: PolicajtiZastreleníTuniskoSúsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu