Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podvádzať sa nevypláca: Ženy netušili, že s falošnou zbierkou zastavili policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - V meste pod Urpínom sa rozmohli falošné zbierky pre postihnutých a chudobných, Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici preto vyzýva ľudí, aby boli opatrní a nenaleteli podvodníkom, obvykle občanom Rumunska, ale i našincom. Sú organizovaní a peniaze získavajú podvodným spôsobom. Posledný prípad sa stal pred pár dňami, avšak podvodníčky ani len netušili, že narazili priamo na zástupcu náčelníka MsP.

"MsP v Banskej Bystrici zaznamenala podvodné konanie troch mladých žien na Námestí SNP, ktoré chodili pomedzi ľudí s papierovými hárkami s označením: Regionálny certifikát pre nepočujúcich a telesne postihnutých ľudí a pre chudobné deti chceme otvoriť medzinárodné centrum. Pýtali od ľudí peniaze," informuje MsP na svojej webovej stránke.

Jedna zo žien dala hárok do ruky aj zástupcovi náčelníka MsP. Keď žiadal od nej vysvetlenie, ani jedna neodpovedala. Dve ženy zrejme vytušili, že sa niečo deje a rýchlo odišli, tretia zostala. Zástupca sa jej predstavil a identifikoval služobným preukazom príslušníka MsP. Požiadal ju, aby predložila povolenie na zbierkovú činnosť od štátneho orgánu a súhlas mesta, na území ktorého sa zbierka konala. Neznáma žena mu odpovedala v cudzom jazyku a neskôr na otázky nereagovala a nespolupracovala.

"Bolo potrebné overiť totožnosť neznámej ženy a podať vysvetlenie k zbierkovej činnosti. Na miesto bola prostredníctvom veliteľa zmeny operačného strediska MsP privolaná hliadka, ktorá ženu predviedla. Bola podozrivá zo spáchania priestupku úmyselného spôsobenia škody na cudzom majetku podvodom. Po príchode na útvar MsP, neznáma žena predložila doklady totožnosti. Išlo o mladistvú občianku Rumunska. Bola oboznámená s tým, čo sa od nej vyžaduje a z čoho je podozrivá," uvádza MsP.

Mladistvej napokon uložili blokovú pokutu a previezli ju na oddelenie cudzineckej polície Banská Bystrica. Policajti vyzývajú verejnosť, aby akékoľvek podobné aktivity podvodníkov nahlásili na MsP na telefónne číslo 159 alebo na známe policajné číslo 158.

Viac o téme: PodvodZbierka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu