Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena šírila na Facebooku nezmysly o utečencoch: Za vymyslený príbeh jej hrozí basa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAČICE - Žene z Česka za nevydarený vtip hrozí poriadne tvrdý trest. Na Facebooku napísala falošnú správu o tom, že imigranti podrezali českému farmárovi pri rakúskych hraniciach dobytok a následne 90 z nich zadržala polícia. Toto robiť rozhodne nemala, teraz jej hrozí basa.

Až dva roky za mrežami! Toľko hrozí neznámej žene z Česka, ktorá napísala status, v ktorom napísala totálny výmysel o utečencoch. O prípade informoval český portál novinky.cz. "Žena 16. júla podvečer zverejnila na svojom účte na Facebooku správu o tom, že v obci Lidéřovice skupina arabských utečencov drobnému poľnohospodárovi bezdôvodne podrezala všetky hospodárske zvieratá. Podľa tvrdenia ženy prežil iba kôň, ktorý bol bezpečne zatvorený," uviedla v utorok pre Novinky policajná hovorkyňa Hana Millerová.

Žena si ďalej vymyslela policajnú akciu, ktorá mala nasledovať proti utečencom. Desiatich mali pochytať vďaka termovízii, ďalších 80 mali pochytať v okolí Starého Mesta pod Landštejnem. Tam mali dokonca utečenci zabrať obývaný dom. Nezabudla dodať, že médiá o tomto čine vôbec neinformovali.

Žena nie je nesvojprávna

Na prípad upozornil políciu jeden z občanov. "Žena nebola zbavená svojprávnosti, lebo je držiteľkou občianskeho preukazu. Zatiaľ nevieme, čo ju k tomuto jednaniu viedlo," povedala Millerová. Hovorkyňa polície zároveň dodala, že veľa ľudí tejto správe uverilo.

Podobné príspevky kolujú po sociálnych sie´tach pravidelne. Doslova panický strach z utečencov si niektorí ľudia ventilujú tak, že šíria poplašné a vymyslené správy, ktoré sa absolútne nezakladajú na skutočnosti.

Viac o téme: ImigrantiDačice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu