Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Narkobarónovi sa podaril husársky kúsok: "Krpec" znovu utiekol z väzenia

Joaquín Guzmán prezývaný Zobraziť galériu (3)
Joaquín Guzmán prezývaný "El Chapo" (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Mexický drogový boss Joaquín Guzmán prezývaný "El Chapo" - Krpec - utiekol z väznice s maximálnym stupňom stráženia. O jeho úteku informovala agentúra AP. To isté sa podarilo Guzmánovi už v roku 2001 a mexické úrady ho znovu chytili až o 13 rokov neskôr.

Zatiaľ nie je jasné, ako sa mu podarilo zorganizovať útek. Guzmán bol vraj naposledy videný vo väzenských sprchách. Bezpečnostné sily ihneď spustili rozsiahlu pátraciu operáciu a okrem iného pozastavili všetky lety z letiska v meste Toluca neďaleko väznice Altiplano.

Šéf neslávne známeho drogového kartelu zo Sinaloa bol zatknutý už v roku 1993 v Guatemale, ale v roku 2001 sa mu podarilo utiecť z prísne stráženého väzenia v Mexiku v dodávke voziacej bielizeň z práčovne. Mexické úrady ho znovu chytili až minulý rok vo februári.

Majetok teraz 75-ročného Guzmána, ktorý sa zaraďuje medzi najmocnejších drogových šéfov na svete, v roku 2009 vyčíslil magazín Forbes na viac ako miliardu dolárov a zaradil ho vtedy na zoznam najbohatších ľudí na svete.

Viac o téme: Joaquín GuzmánEl Chapo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu