Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dráma v Plzni, autobus MHD zasiahli náboje: Viezli sa v ňom zahraniční robotníci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PLZEŇ – Niekoľko nábojov zasiahlo v utorok večer autobus mestskej hromadnej dopravy v západočeskom meste Plzeň. Po páchateľovi pátrajú krajskí kriminalisti. Podľa dnešných aktuálnych informácií spravodajského serveru Novinky.cz nikto z cestujúcich neutrpel zranenia. O prípade informoval na Twitteri minister vnútra Milan Chovanec (ČSSD).

V autobuse sa viezlo niekoľko desiatok cestujúcich a vozidlo bolo poškodené niekoľkými strelami. 
Zatiaľ je predčasné špekulovať o motíve činu, ešte prebieha znalecké skúmanie zaistených stôp, uviedla pre denník Právo policajná hovorkyňa Ivana Jelínková.

Podľa Práva išlo o autobus linky číslo 30 a páchateľ údajne nepoužil veľkú zbraň. Autobus zasiahol celkovo trikrát a poškodil sklo v zadnej časti vozidla. Minister vnútra Chovanec sa k prípadu vyjadril dnes ráno na sociálnej sieti Twitter. Podľa neho táto linka preváža väčšinou zahraničných robotníkov v Plzni a polícia vyšetruje, či môže ísť o ďalšiu politickú provokáciu.

Minister tiež vyzval prípadných svedkov alebo pasažierov, ktorí sa v autobuse viezli v čase streľby, aby poskytli informácie polícii. Kriminalisti sa streľbou zaoberajú ako prioritným prípadom, uviedli Novinky.cz.

Viac o téme: StreľbaPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu