Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Žena (†45) prišla na policajnú stanicu navštíviť svojho manžela: Skončila upálená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DÍLLI - Štyridsaťpäťročná Indka dnes podľahla popáleninám, ktoré jej podľa jej vlastných slov spôsobili policajti. Tí však tvrdia, že ide o prípad sebaobetovania upálením. Informovala o tom agentúra DPA.

Nítu Dvivédiová vo vyhlásení pred smrťou uviedla obvinenie, že ju v pondelok 6. júla na policajnej stanici v okrese Barabanki v severoindickom štáte Uttarpradéš týrali, ponižovali a nakoniec zapálili.  Žena dodala, že dvaja policajti ju fyzicky napadli, keď odmietla zaplatiť úplatok 100.000 rupií (1578 dolárov) za prepustenie svojho manžela, ktorého predviedli na vypočúvanie ohľadne incidentu streľby.

"Policajti ma týrali a zastrašovali, že ma zabijú," povedala Indka novinárom, keď ju priviezli do nemocnice. Jej vyjadrenia odvysielali aj domáce spravodajské televízie. "Potom ma poliali benzínom a zapálili," dodala žena. Hlavný minister štátu Akhiléš Jádav nariadil po ženinej smrti dnes ráno vyšetrovanie. Prešetrovaných policajtov dočasne postavili mimo služby, ale títo muži odmietli ženine obvinenia a vyhlásili, že sa podpálila sama na protest proti zadržiavaniu svojho manžela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu