Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Telesné pozostatky obetí havárie letu Germanwings pošlú po dlhých 11 týždňoch domov

Trosky lietadla spoločnosti Germanwings
Trosky lietadla spoločnosti Germanwings (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Desiatky rodinných príslušníkov obetí havárie lietadla nemeckej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Germanwings čakajú na návrat telesných pozostatkov svojich príbuzných - takmer dva a pol mesiaca od pádu stroja vo francúzskych Alpách. Informuje o tom agentúra AP.

Celkovo 44 rakiev majú dnes letecky previesť z francúzskeho Marseille do nemeckého Düsseldorfu. Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa, ktorá je vlastníkom aerolínii Germanwings a zabezpečuje prevoz obetí, povedala, že telesné pozostatky ďalších obetí sa do Nemecka vrátia do konca mesiaca.  Nemecký právnik rodín 34 obetí Elmar Giemulla povedal, že veľa príbuzných "nechce uveriť tomu, že ich deti sú mŕtve. Bude to pre nich brutálne, keď uvidia zajtra rakvy, zároveň je to však potrebné, pretože to potrebujú mať uzavreté."

Vyšetrovatelia tragédie sa domnievajú, že kopilot letu A320 Andreas Lubitz trpel ťažkými depresiami, pričom s lekármi konzultoval viacero zdravotných problémov. Lufthansa si vážnosti Lubitzových psychických problémov nebola vedomá. S lietadlom, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, narazil Nemec vo francúzskych Alpách 24. marca. Nehodu neprežil nikto zo 150 osôb na palube. Na palube lietadla cestovali pasažieri 19 rôznych národností; takmer polovicu z nich tvorili Nemci a 47 bolo zo Španielska.

Viac o téme: Germanwings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu