Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hotel smrti: Namiesto príjemného ubytovania čakal hostí krutý koniec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TEHERÁN - V Iráne zatkli piatich zamestnancov hotela, v ktorom zomreli v dôsledku otravy jedom štyria mladí šiitskí pútnici zo Saudskej Arábie. Ďalších 24 osôb museli previezť do nemocnice, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na iránske médiá.

K tragickému incidentu došlo v meste Mašhad ležiacom na severovýchode Iránu, v ktorom sa nachádza významná šiitská moslimská svätyňa imáma Rezu vrátane jeho mauzólea. Podľa informácií iránskej agentúry IRNA v dôsledku údajne neúmyselnej otravy jedom, zvyčajne používaným na likvidáciu hmyzu a potkanov, zahynuli traja chlapci vo veku troch rokov a jedno 14-ročné dievča.

"Neexistuje žiaden dôkaz, ktorý by naznačoval, že incident bol úmyselným činom," konštatoval hovorca iránskeho súdnictva bez uvedenia podrobností o vznesených obvineniach. Dodal však, že iránske úrady prípad vyšetrujú. Iránske mesto Mašhad navštevujú ročne približne dva milióny zahraničných pútnikov, prevažne prichádzajúcich zo Saudskej Arábie, Iraku, Bahrajnu, Azerbajdžanu a indického subkontinentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu