Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruská tajná služba zadržala v Moskve špióna: Nachytala ho priamo v akcii!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA – Agenti ruskej tajnej služby zadržali v utorok v Moskve občana Litvy, ktorý ako agent litovskej tajnej služby získaval v Rusku utajované informácie. S odvolaním sa na tlačovú správu ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) o tom dnes informovala agentúra Interfax.

Litovčana zadržali v okamihu, keď od občana Ruskej federácie preberal "tajné dokumenty", uvádza sa v tlačovej správe. Agenta zahraničnej rozviedky vzali do väzby a momentálne sa nachádza vo vyšetrovacej väznici Lefortovo v Moskve. Podľa Interfaxu sa muž po predložení dôkazov priznal, že je dôstojníkom vojenskej rozviedky Litovskej republiky.

Agentúra TASS dnes informovala, že obvodný súd uvalil na Litovčana Arstidasa Tamošajtisa väzbu do 20. júla.  Vzťahy medzi Ruskom a pobaltskými štátmi, ktoré boli do pádu komunizmu súčasťou Sovietskeho zväzu, sú dlhodobo napäté. Napätie sa vyostrilo ešte viac v dôsledku zasahovania Ruska do vývoja na susednej Ukrajine, čo v Pobaltí vyvolalo obavy, že by sa mohlo stať ďalším cieľom mocenských záujmov Moskvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu