Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Umierajúcim pacientom pomohli ľudia 200 miliónmi: Sú fuč, charity ich rozflákali na skazenosti!

Pacienti s rakovinou mali smolu, okradli ich o milióny.  (Ilustračné foto) Zobraziť galériu (2)
Pacienti s rakovinou mali smolu, okradli ich o milióny. (Ilustračné foto) (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Tak toto je neuveriteľné. Charitatívne organizácie, ktoré zbierajú peniaze pre ľudí trpiacich rakovinou, údajne prehajdákali až 187 miliónov dolárov.

Štyri organizácie zaoberajúce sa pomocou pre chorých ľudí s rakovinou použili 187 miliónov dolárov, ktoré vyzbierali od ľudí, na nákup luxusu. Sem spadá nákup áut, lístkov na kocenrt, luxusných výletov. Tento škandál je jeden z najväčších v dejinách USA.

Ide o štyri firmy s názvom Cancer Fund of America, Cancer Support Services, Children's Cancer Fund of America and the Breast Cancer Society a niektorých ich členov, ktorí si nelegálne užívali vybrané peniaze. Tieto organizácie tiež už stíhajú úrady.

"Peniaze boli použité na zamestnanávanie kamarátov a rodiny rovnako aj na nákup áur, výletov, luxusných zájazdov, hradenie vysokoškolských poplatkov, lístkov na koncerty, športové udalosti či hradenie poplatkov na zoznamkách," píše sa v správe Federálnej obchodnej komisii. Tieto organizácie si na túto službu najali ľudí, ktorí potom dostávali až 85% z provízie.

Rose Perkins, James Reynolds II a Kyle Effler je trojica, ktorá súhlasila s trestom, ktorý ich do konca života vylúčil z pôsobenia v tomto sektore. Dve organizácie - Children’s Cancer Fund of America a the Breast Cancer Society budú dokonca zrušené. Cancer Fund of America a Cancer Support Services spolu s Jamesom Reynoldsom seniorom, ktorý je prezident spoločností, sa zatiaľ nedohodli.

"Obžalovaní zobrali milióny dolárov z darov, ktoré mali smerovať pacientom s rakovinou a minuli ich na seba a svojich spoločníkov. Som veľmi rád, že FTC (Federálna obchodná komisia) so svojimi partnermi robí všetko pre to, aby zrušila túto podvodnú schému," povedala médiám Jessica Rich, riaditeľka výboru pre ochranu spotrebiteľa pri FTC.

Ba čo viac, spoločnosti sa tvárili, že ukradnuté peniaze míňali na účely, ktoré mali v popise práce. Viedli podvodné účtovníctvo.

Pozrite sa na infografiku ako sa mali peniaze rozutekať

Umierajúcim pacientom pomohli ľudia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FTC.gov.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu