Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úprimné vyznanie princa Harryho: Bojím sa pomyslieť, kde by som bol bez armády

princ Harry
princ Harry

LONDÝN - Britský princ Harry je vďačný ozbrojeným silám Británie za to, že mu pomohli vyhnúť sa v živote problémom. Člen britskej kráľovskej rodiny zároveň vyzval na obnovenie povinnej vojenskej služby, uviedla dnes agentúra AP.

Slobodný a bezdetný princ Harry v rozhovore pre britský nedeľník Sunday Times uviedol, že je spokojný so svojím rodinným stavom. Služba v armáde mu podľa jeho slov dala príležitosť "uniknúť svetlám reflektorov".

"Rozhodne a bez pochýb vám to (armáda) pomáha vyhnúť sa problémom," povedal princ Harry, ktorý sa podľa vlastných slov bojí vôbec pomyslieť na to, kde by bol bez služby v britskej armáde. Mladší zo synov princa Charlesa taktiež v rozhovore pre Sunday Times vyjadril podporu obnoveniu povinnej vojenskej služby. 

Harry by však videl rád v službách britských ozbrojených síl aj deti svojho brata Williama a jeho manželky Kate - princa Georgea a novorodenú princeznú Charlotte. "Kapitán Harry Wales", ako princa prezývajú v armáde, verí, že sa potomkovia vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea naučia vyrovnať s tlakom, ktorý patrí k dospievaniu v kráľovskej rodine.

Princ Harry absolvoval dvakrát vojenskú misiu v Afganistane. V júni tohto roka ukončí po desiatich rokoch službu v britských ozbrojených silách, čo oficiálne oznámil v marci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu