Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragédia v barmskej komunite: Mladík (18) dobodal troch chlapcov a zranil ďalších dvoch ľudí!

Mladík dobodal tri maloleté deti Zobraziť galériu (3)
Mladík dobodal tri maloleté deti (Zdroj: SITA)

NEW BERN - Smrťou troch detí a zraneniam dvoch ďalších ľudí skončil útok osemnásťročného mladíka zo susedstva na barmskú rodinu žijúci v americkom štáte Severná Karolína. Mladík, ktorý na deti a ich matku zaútočil nožom, pochádzal tiež z miestnej barmskej komunity a svoje obete poznal. Najmladšie ubodané dieťa malo jeden rok, informovala dnes polícia, ktorá útočníka zadržala. Motív útoku zatiaľ nepozná.

K tragédii došlo vo tridsaťtisícovom meste New Bern neďaleko atlantického pobrežia, v ktorom žije približne dvetisícová komunita barmských utečencov. Policajti po núdzovom volaní prišli v noci na dnes do domu obetí, kde zadržali mladíka s nožom v ruke. "Plne sa podvolil ich príkazom," uviedol šéf newbernskej polície Toussaint Summers Jr. Na mieste policajti našli telá troch chlapcov vo veku jeden, ​​päť a 12 rokov a tiež zranenú dievča (14) a jej matku. Obe boli neskôr po ošetrení prepustené z nemocnice.
 
 
Zločin sa stal v štvrti, kde žije mnoho emigrantov z Barmy a ďalších krajín juhovýchodnej Ázie. Podľa miestnych úradov začali prichádzať pred 15 rokmi. Vzťahy medzi nimi sú vraj pokojné a podobne tragický čin tú nepamätajú. Motív mladíka, ktorý sa na súde objaví vo štvrtok, polícia doteraz nezistila.
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu