Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zeman sa vychvaľuje: Pľúca mám úplne čisté, prostatu ako panic

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: Twitter)

MILOVICE - Prezident Miloš Zeman, ktorý je známy tým, že príliš nedbá na zdravú životosprávu, sa na dnešnom mítingu v Miloviciach na Nymbursku pochválil svojím zdravím. Vďaka tomu, že je vášnivý fajčiar, má vraj úplne čisté pľúca a prostatu má podľa lekárov ako panic.

Zeman sa o svojom zdravotnom stave rozhovoril po tom, čo sa ho jeden z účastníkov diskusie v átriu radnice spýtal, či bude znova kandidovať na prezidenta. Svoje rozhodnutie chce Zeman oznámiť rok pred vypršaním mandátu, pretože vraj môžu nastať okolnosti, ktoré dnes nemožno predvídať.

"Ak sa ale pýtate aj na moje zdravie, oznamujem vám, že trpím ľahkou formou cukrovky, medzi siedmimi a ôsmimi bodmi, mám neuropatiu dolných končatín, preto chodím o palici. A to je všetko. Pľúca, pretože som vášnivý fajčiar, sú absolútne čisté. Nedávno som bol na röntgene, hovorili: 'Vy ste nefajčiar, že?' A prostatu, vravel profesor Dvořáček, prostatu mám ako panic," vyhlásil. Ak sa zdravie prezidenta meria kvalitou prostaty, potom je Zeman podľa svojich slov kompletne zdravý.

Zeman je známy svojím nie príliš zdravým životným štýlom a záľubou vo fajčení a alkohole. Jeho životospráva sa dostala do popredia záujmu v čase prezidentských volieb a zvlášť po prevzatí funkcie. Napríklad keď pri odomykaní komory s korunovačnými klenotmi pôsobil unavene a niekoľkokrát sa zatackal. Podľa oficiálneho vyhlásenia mal virózu, v médiách sa špekulovalo o opitosti. Lekári neskôr oznámili, že trpí ochorením nervov, kvôli ktorému si horšie cíti nohy. Problémy súvisia s cukrovkou druhého typu. Mal by podľa lekárov obmedziť nadváhu a fajčenie a dopriať si viac pohybu.

Zeman dnes z Milovic zamieril do cukrovaru v Dobrovici na Mladoboleslavsku, potom má zavítať na Čáslavské vojenské letisko, kde si prezrie lietadlá a porozpráva sa s pilotmi a príslušníkmi technického personálu. Prezidentova návšteva stredných Čiech začala v utorok a potrvá do štvrtka. V posledný deň má Zeman v pláne návštevu Brandýsa nad Labem pri Prahe, kde sa okrem iného prejde parníkom po Labe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu