Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stavbári strácajú nervy: Putinovi budujú kozmodróm, ale peniaze nedostávajú

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Stavbári pracujúci na výstavbe kozmodrómu Vostočnyj na východe Ruska, ktorí už dlhší čas protestujú proti meškajúcim mzdám, usporiadali v utorok akciu, v rámci ktorej netradičným spôsobom oslovili priamo ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom agentúra DPA.

Nespokojní robotníci na strechy nákladných kontajnerov nalepili veľkými písmenami nápis: "Drahý V. V. Putin. Štyri mesiace bez mzdy. Zachráňte robotníkov. My chceme pracovať." Vicepremiér Dmitrij Rogozin už prisľúbil, že stavbu kozmodrómu osobne navštívi a spor o nevyplatené mzdy rýchlo vyrieši. 

"Tí ľudia - a sú to vysoko cenení odborníci - stratili nervy, a preto podnikli tento krok," povedal na margo protestnej akcie pracovníkov na stavbe kozmodrómu Rogozin. Miesto, kde sa stavia kozmodróm Vostočnyj, je od Moskvy vzdialené asi 8000 kilometrov východne. Stavia sa neďaleko obce Uglegorsk, ktorá bude čoskoro pomenovaná po vedcovi Konstantinovi Ciolkovskom. 

Výstavba kozmodrómu by sa mala skončiť do 30. novembra tohto roku. V areáli budú dve štartovacie rampy, letisko, továreň na výrobu paliva pre rakety, 115 kilometrov ciest a 125 kilometrov železničných tratí, ako aj ďalšie stavby. 

Stavbári strácajú nervy: Putinovi
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu