Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krkavčia matka (27) dostala doživotie: Svojho syna (†5) utýrala na smrť!

Lacey Spears Zobraziť galériu (5)
Lacey Spears (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Američanka, ktorá svojmu synovi spôsobila otravu soľou, bola dnes odsúdená na doživotie s možnosťou prepustenia po 20 rokoch. Informovala o tom agentúra Reuters. Žena o "záhadnej chorobe" chlapca viedla osobný blog a snažila sa na seba upútať pozornosť na sociálnych sieťach.

Lacey Spears (27) súd minulý mesiac uznal vinnou zo spáchania vraždy päťročného dieťaťa. Podľa rozsudku svojmu synovi Garnettovi dlhodobo dávkovala nadmerné množstvo soli, čo spôsobilo, že chlapec mal zhoršujúce sa zdravotné ťažkosti. O jeho "nevysvetliteľnej" chorobe viedla blog nazvaný Garnettova cesta.
 
 
Chlapec zomrel vlani v januári v mestečku Valhalla v štáte New York po tom, čo mu matka naplnila kŕmiacu trubicu smrtiacou dávkou soli. Lekári, ktorí sa o neho starali, vypovedali, že si nedokázali vysvetliť, kde sa v chlapcovom organizme vzal sodík, ktorý ho zabil. Vo zvyškoch v sáčku, v ktorom bola strava pre Garnetta, bolo také množstvo soli, ktoré zodpovedá skoro 70 balíčkom soli, ktoré sa podávajú s jedlom v reštauráciách McDonald, napísal portál lohud.com.
 
 
Spearsová o stave chlapca na blogu informovala aj počas jeho posledných dní v nemocnici. "Po dobu piatich rokov svojho života bol Garnett Spears nútený trpieť kvôli opätovným hospitalizáciám, nadbytočným chirurgickým zákrokom a nakoniec kvôli otrave soľou, to všetko spôsobené osobou, ktorá ho mala najviac chrániť: jeho matkou," povedala na adresu odsúdenej ženy žalobkyňa Janet DiFioreová.
 
 
Počas vyšetrovania Spearsová hovorila o tom, ako syn trpel radom ochorení, vrátane Crohnovej choroby, celiakie alebo problémov s ušami. Podľa žalobcov sa Spearsová snažila zabezpečiť si pozornosť ľudí na internete zverejňovaním dojemného príbehu "nevysvetliteľnej" choroby svojho syna. "Používala 'chorobu' dieťaťa, aby sa urobila zaujímavejšou, zatiaľ čo jej činnosť priamo viedla k smrti zmučeného syna," uviedla DiFioreová.
 
 
Právnik Spearsovej vyhlásil, že jeho klientka je nevinná, a zo zanedbania starostlivosti o Garnetta obvinil nemocnicu. Proti rozsudku sa chce odvolať. Portál lohud.com napísal, že v súvislosti s prípadom Spearsovej sa hovorilo o Münchhausenovom syndróme, psychickom ochorení, pri ktorom rodičia, spravidla matky, predstierajú u dieťaťa rôzne zdravotné problémy alebo mu ich spôsobujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu