Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bojovníci al-Káidy prepadli väznicu v Jemene a oslobodili 300 trestancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANÁ – Príslušníci jemenskej odnože teroristickej organizácie al-Káida vtrhli dnes do priestorov väznice v meste al-Mukallá na juhovýchode Jemenu a oslobodili približne 300 trestancov. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaného bezpečnostného predstaviteľa.

Útok na väzenské zariadenie v centre mesta bol podľa DPA očividne súčasťou synchronizovaných ozbrojených útokov al-Káidy na viacero štátnych inštitúcii v dôležitom prístavnom meste al-Mukallá.

"Ozbrojené živly z al-Káidy momentálne obliehajú al-Mukallu zo všetkých strán. Bojujú s nimi vládne jednotky," povedal nemenovaný predstaviteľ. "Mesto obliehajú, aby zabránili akémukoľvek prísunu armádnych posíl," dodal. Väčšinu z oslobodených väzňov tvoria príslušníci al-Káidy, ktorá je aktívna v tejto najchudobnejšej krajine arabského sveta.

V Jemene sa aktuálne koná letecká ofenzíva viac ako desaťčlennej koalície arabských krajín. Vzdušné sily pod velením Saudskej Arábie bombardujú ciele šiitského povstaleckého hnutia húsíov, ktoré zvrhlo tamojšieho prezidenta a obsadilo hlavné administratívne celky Jemenu. Boje o moc využíva jemenská odnož al-Káidy, ktorá medzičasom zosilnila svoje útoky na jemenské vládne sily i na šiitských povstalcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu