Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ohrozené druhy zvierat podávali ako delikatesu: Tigrie mäso, medvedie laby a to nie je všetko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIENTIAN - Reštaurácie v meste riadenom Číňanmi na severozápade Laosu neskrývane podávajú mäso z divo žijúcich a exotických zvierat vrátane ohrozených tigrov a medveďov. Uvádza sa to v správe Environmentálnej vyšetrovacej agentúry (EIA), na ktorú sa dnes odvolala agentúra DPA.

V reštauráciách mesta servírujú jedlá ako opečené tigrie mäso, medvedie laby či ryžové víno s macerovanými tigrími kosťami. V ponuke sú aj ďalšie exotické zvieratá, napríklad nosorožce, šupinavce a zoborožce. Bezcolnú Osobitnú ekonomickú zónu Zlatý trojuholník (GT SEZ) v provincii Bokeo na severe Laosu riadi spoločnosť so sídlom v Hongkongu a má ju v prenájme na 99 rokov.

Mesto (GT SEZ) je plné čínskych podnikov, firiem a projektov vo výstavbe, vrátane kasín, reštaurácií a hotelov. Mnohí Číňania veria, že mäso a telesné časti z tigrov aj medveďov sú afrodiziaká.
Zlatý trojuholník sa nachádza na hraniciach Thajska, Mjanmarska a Laosu - oblasť je známa obchodovaním s ľuďmi a divo žijúcimi zvieratami a tiež praním špinavých peňazí z obchodovania s drogami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu