Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Korupcia, zatajovanie prípadov sexuálneho zneužívania: Londýnska polícia čelí obvineniam!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Londýnska polícia Scotland Yard čelí podozreniu z korupcie a zatajovanie prípadov sexuálneho zneužívania detí, pretože sa týkalo aj niektorých policajtov a zákonodarcov. Uviedla to dnes britské médiá s odvolaním sa na prvé závery nezávislej komisie IPCC, ktorá dohliada na činnosť polície v krajine.

Policajti podľa komisie v rokoch 1970 až 2000 zatvárali oči nad sieťou násilníckych pedofilov, ku ktorej patrili niektorí politici a predstavitelia štátnych inštitúcií. "Podobné obvinenia sú veľmi vážne a uisťujem obyvateľov, že sme odhodlaní všetko poriadne vyšetriť," povedala podľa BBC bez ďalšieho spresnenia podpredsedníčka IPCC Sarah Greenová.
 
Niektorí policajti sú podozriví, že ničili dôkazy, spomaľovali alebo zastavovali vyšetrovanie a zatajovali zločiny, do ktorých boli zapletení členovia parlamentu alebo iní policajti, uviedla komisia na svojom portáli. Zaoberá sa teraz 14 konkrétnymi prípadmi podobnými údajnej korupcii.
 
Vlani v lete sa ukázalo, že sa na polícii stratila dokumentácia ku 114 prípadom, ktoré sa týkali údajného sexuálneho zneužívania detí v 70. až 90. rokoch minulého storočia. Do jedného z týchto prípadov boli podľa britskej tlače zapletení poslanci a ďalší predstavitelia. Britský premiér David Cameron po tomto odhalení v júli sľúbil, že sa odhalí celá pravda o tom, čo sa v minulosti stalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu