Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Britské bezpečnostné sily zatkli 56 údajných hackerov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LONDÝN – Britské bezpečnostné sily zatkli v minulých dňoch 56 údajných hackerov podozrivých z rôznej trestnej činnosti. Stalo sa tak podľa stanice BBC v rámci takzvaného týždňa zásahov proti počítačovej kriminalite zo strany, ktorá vykonáva Národná kriminálna agentúra (NCA).

Celkom sa uskutočnilo na rôznych miestach Anglicka, Walesu a Škótska 25 operácií. Najviac zadržaných bolo v Londýne a severovýchodne od neho v grófstve Essex. Zatknutí prevažne mladí muži sú podozriví z krádeží peňazí, prania špinavých peňazí a ďalších podvodov a zločinov.
 
Polícia napríklad v meste Sutton Coldfield v grófstve West Midlands zatkla dvadsaťtriročného muža, ktorý sa podľa vyšetrovateľov podieľal na nedovolenom vniknutí do počítačovej siete amerického ministerstva obrany v júni 2014. V severnom Londýne agenti NCA dopadli dvadsaťjedenročného študenta, údajného člena hackerskej skupiny D33Ds.
 
Skupina D33Ds podľa vyšetrovateľov stála za počítačovým útokom, pri ktorom v roku 2012 hackeri ukradli americkej internetovej spoločnosti Yahoo viac ako 400-tisíc e-mailových adries a hesiel, ktoré sa neskôr objavili voľne prístupné na webe.
 
"Zločinci si musia uvedomiť, že páchať zločiny na webe im nezaručuje anonymitu voči bezpečnostným zložkám," uviedol riaditeľ jednotky NCA pre boj s počítačovou kriminalitou Andy Archibald. Dodal, že odborníci NCA v minulých dňoch tiež navštívili 70 firiem, ktoré informovali o zraniteľnosti ich portálov ao možnej ochrane dát.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu