Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hyeny v ľudskej koži: Pätica mužov znásilnila 70-ročnú mníšku

Na mníšku zaútočili piati muži
Na mníšku zaútočili piati muži (Zdroj: YouTube)

NAÍ DILLÍ - Päť mužov dnes zadržali v súvislosti s hromadným znásilnením mníšky sedemdesiatničky vo východoindickom štáte Západné Bengálsko. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na predstaviteľov.

Zadržaných mužov polícia vypočúva, aby na základe ich informácií našla gang šiestich vlamačov, ktorí v noci na sobotu prenikli do kresťanskej misionárskej školy v meste Ranaghat v okrese Nadia.

Páchatelia údajne mníšku sexuálne napadli a ušli s určitou finančnou hotovosťou, mobilným telefónom, laptopom a kamerou, ktoré patrili škole.Mníšku, ktorá sa pokúšala páchateľom zabrániť vo vlámaní, po napadnutí hospitalizovali vo vážnom stave, ale dnes je už v stabilizovanom stave. 

Polícia zverejnila fotografie štyroch mužov, získané zo záznamov bezpečnostných kamier, ktoré sú nainštalované na spomínanej Kláštornej škole Ježiša a Márie v Ranaghate. Polícia zároveň vypísala odmenu vo výške 100.000 rupií (približne 1500 eur) za informácie o páchateľoch.

Hlavná ministerka štátu Západné Bengálsko Mamata Banerdžíová nariadila dôkladné vyšetrenie trestného činu. Podľa vplyvného člena jej vlády Firhada Hakima súvisí incident so silnejúcim náboženským fanatizmom v krajine.

Minister pre rozvoj miest Hakim vysvetlil, že sa šíri náboženská politika v mene "ghar wapasi", čo znamená "návrat domov". Podľa ministrových slov niektoré pravicové hinduistické skupiny tvrdia, že kresťania a moslimovia v Indii boli pôvodne hinduistami, a dokonca majú pre nich pripravené programy "ghar wapasi", teda opätovného konvertovania.

V Indii žije podľa sčítania ľudu z roku 2001 približne 80 percent hinduistov, pričom moslimovia tvoria asi 13 percent obyvateľstva a kresťania 2,3 percenta.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu