Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najhľadanejší muž konečne dolapený: Po neuveriteľnej dobe chytili "väzňa zo Shawshanku"!

Frank Freshwater pred rokmi a teraz.
Frank Freshwater pred rokmi a teraz. (Zdroj: polícia)

WASHINGTON - Neuveriteľných 56 rokov strávil na slobode po úteku z väzenia Američan, ktorého polícia chytila v utorok. Teraz sedemdesiatdeväťročný Frank Freshwater utiekol z väzenia v Ohiu v roku 1959, napísal britský denník The Independent. Jedného z najhľadanejších väzňov tohto amerického štátu zatkla polícia v karavanovom mestečku na Floride.

Freshwater bol najprv odsúdený na päť rokov nepodmienečne za to, že v aute vo vysokej rýchlosti zabil chodca. Po dvoch rokoch ale podmienku porušil a dostal 20 rokov.

Najprv "sedel" v preslávenej väznici Ohio State Reformatory v Mansfielde, kde sa natáčal slávny hollywoodsky film Vykúpenie z väznice Shawshank. Potom ho previezli do väzenia s nižším stupňom stráženia Sandusky Honor Farm. Z toho po siedmich mesiacoch utiekol. Freshwatera síce v roku 1975 krátko zadržali v Západnej Virgínii, ale tamojší guvernér ho odmietol vydať do Ohia.

Muž cestoval medzi americkými štátmi a pracoval ako vodič nákladiaku. Nakoniec sa usadil na Floride, kde strávil posledných 20 rokov. Zákon ho nakoniec dostihol v jeho karavane, kde žil pod menom William H. Cox.

Že ide o Freshwatera, vraj kriminalisti zistili na základe odtlačkov prstov. Keď mu policajt ukázal jeho starú policajnú fotografiu, Freshwater vraj odpovedal, že "toho muža už dlho nevidel". Potom sa ale k svojej totožnosti priznal.

Jeho susedia boli údajne zatknutím prekvapení. Muža poznali ako uzavretého človeka, ktorý nikdy nič zlé neurobil a správal sa priateľsky. Freshwater teraz čaká vo floridskom väzení na vydanie do Ohia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu