Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mníška z Kysúc pichala špendlíkom na hodine malé deti: Aby precítili utrpenie Ježiša Krista!

Mníška Ľudovíta Zobraziť galériu (2)
Mníška Ľudovíta (Zdroj: foto: tv markíza)

ŽILINA - Kysuckým Novým Mestom otriasa poriadny škandál. Rodičia prváčikov sú zhrození. Na vyučovacej hodine totiž mníška Ľudovíta pichala deti špendlíkom. Zarážajúce je, že za svojím konaním si žena stojí. Robila tak preto, aby malí žiačikovia lepšie pochopili a precítili utrpenie Ježiša Krista.

"Pichla ma sestra Ľudovíta," odpovedal malý Adamko svojej mame, keď sa ho opýtala, čo má na rúčke, potom čo prišiel domov zo školy. Na otázku, prečo tak urobila, synček poskytol Helene šokujúcu odpoveď: "Aspoň vidíte, že ako Ježiš trpí, keď vy robíte niečo zlé."

Na prípad upozornila Tv Markíza. Adamkovi rodičia sú veriaci, no takéto praktiky rázne odmietajú:  "Človek aby sa bál, že nabudúce zoberie klinec a ukrižuje ho," povedala mama.

Pichanie špendlíkom na hodine náboženstva

Rehoľná sestra zobrala z nástenky špendlík. Najprv pichla do prsta seba, potom sa opýtala detí, kto si to chce vyskúšať. "Kto je statočný, môže to skúsiť a kto nie je, nemusí," opísal Adamko.

Mníška z Kysúc pichala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

S podobnými praktikami bude asi málokto súhlasiť. Podľa lekárky ide v prvom rade o zdravie detí. Vpichom  sa totiž môžu prenášať krvou prenosné choroby, ako napríklad žltačka typu B alebo C.

 "Ako pedagógovi sa mi nepáči takýto prístup. Neviem presne, čo sa stalo, nakoľko táto pracovníčka nie je mojou zamestnankyňou," uviedol riaditeľ základnej školy Igor Drexler. Dekan farnosti povedal, že sa prípadom bude zaoberať, keď sa mníška uzdraví. Momentálne je chorá.


Prečítajte si aj

VIDEO Tancujúcich kňazov valcuje internet: Pod krížom ukázali, čo v nich je!

Slovenská mníška (†26) vykonala zázrak: Uzdravila Michaela, lekári nechápu!


Rehoľná sestra poskytla televízii stanovisko, ktoré obhajuje jej vyučovacie metódy: "V súvislosti s preberanou témou o utrpení Ježiša Krista a osobným hriechom, pre hlbšie pochopenie a vcítenie sa do problematiky, mohli deti dobrovoľne a bez akéhokoľvek nútenia precítiť jemnú bolesť." 

Podľa odborníka, ak niečo pedagóg na hodine povie, deti to berú ako príkaz, nie na báze dobrovoľnosti. Ako ďalej dodal, nie je potrebné zanechávať na nich takéto traumatické zážitky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu