Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bitka za nevypracovanú domácu úlohu: Učiteľ pripravil žiaka o život!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wiki)

KÁHIRA - Školák v egyptskej metropole Káhira zomrel v nedeľu na "následky surovej bitky, ktorú dostal v predchádzajúci deň od učiteľa". Informovalo o tom dnes egyptské ministerstvo školstva. Žiak mal iba 12 rokov, uviedol portál britskej spravodajskej stanice BBC.

Ministerstvo dodalo, že začalo "okamžité vyšetrovanie" okolností, za ktorých chlapec zomrel, a škola učiteľa dočasne postavila mimo služby.

Podľa správ miestnych médií sa chlapec volal Islám Šaríf a bitku dostal za to, že si neurobil domácu úlohu. Utrpel poranenia hlavy a krvácanie do mozgu, ako informoval šéf úradu súdneho lekárstva.

Učiteľ vyhlásil, že "nemal v úmysle chlapca zabiť, ale bitka bola súčasťou metódy výchovy k poslušnosti". Egyptskí predstavitelia uviedli, že prípadov násilia proti deťom v posledných rokoch výrazne pribudlo.

Vlani v decembri egyptská Národná rada pre deti a matky informovala, že útoky na deti stúpli od januára do októbra o 55 percent, v porovnaní s priemerom predchádzajúcich troch rokov. Rada dodala, že 50 percent prípadov násilia proti deťom bolo zaznamenaných v školách. V septembri odsúdili riaditeľa káhirského sirotinca na tri roky väzenia za napádanie neplnoletých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu