Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hackeri z KĽDR to roztočili: Kybernetický útok na jadrové zariadenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SOUL – Juhokórejská prokuratúra obvinila v utorok Severnú Kóreu z decembrových kybernetických útokov proti prevádzkovateľom jadrových zariadení v Južnej Kórei. K tomuto zisteniu dospela na základe preverenia internetových adries, ktoré boli pri útokoch použité. Prokuratúra konštatovala, že aj použité postupy sa zhodujú s metódami, aké používajú severokórejskí hackeri.

„Kódy použité pri útoku na jadrových prevádzkovateľov boli rovnaké,“ uviedla vo vyhlásení. Juhokórejská vláda reagovala prísľubom, že zvýši kybernetickú bezpečnosť krajiny.

Hackerské útoky sa uskutočnili medzi 9. a 12. decembrom minulého roku. Hackeri napadli emailové schránky vyše 3500 zamestnancov jadrového prevádkovateľa Korea Hydro and Nuclear Power Co Ltd. Útok prevádzku 23 reaktorov nenarušil ani neohrozil a ukradnuté boli len nedôležité údaje. Južná Kórea od začiatku podozrievala svojho severného suseda, s vyšetrovaním jej však pomohla Čína. Aj Spojené štáty koncom minulého roku obvinili KĽDR z hackerského útoku na spoločnosť Sony Pictures.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu