Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najhľadanejší boss pod zámkou: Obvinený z vrážd, únosov a obchodu s drogami

Servando Gómez
Servando Gómez "La Tuta" (Zdroj: YouTube)

MEXIKO - Mexické úrady zadržali najhľadanejšieho drogového bossa Servanda Gómeza prezývaného podľa jeho bývalej profesie La Tuta (učiteľ). Gómez stál na čele drogového kartelu Templárski rytieri, ktorý operuje v štáte Michoacan. Zadržanie Gómeza bolo jednou z priorít mexického prezidenta Enriqua Penu Nieta v jeho boji proti mocnej drogovej mafii.

Federálna polícia La Tutu zadržala v jeho dome v meste Morelia bez jediného výstrelu. Operácii predchádzali mesiace spravodajskej práce. Gómeza teraz prevezú do hlavného mesta Mexiko, kde ho vypočujú. Polícia ešte minulý týždeň zadržala niekoľko osôb napojených na La Tutu a skonfiškovala niekoľko nehnuteľností patriacich jeho gangu.

Gómez bol už roky najhľadanejším drogovým bossom v Mexiku. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena vo výške dva milióny dolárov. V Mexiku aj v Spojených štátoch je obvinený z vrážd, únosov a obchodu s drogami. Podľa úradov je zapletený aj do vraždy 12 mexických federálnych policajtov v roku 2009. 

Mexická vláda odštartovala boj proti drogovým kartelom v roku 2007. Len odvtedy už prišlo v súvislosti s drogovým násilím o život najmenej 100 000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu