Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spojené štáty čelia ďalšej snehovej kalamite: Zatvárajú školy a rušia lety!

Spojené štáty aj naďalej bojujú so snehom. Zobraziť galériu (6)
Spojené štáty aj naďalej bojujú so snehom. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Mohutná snehová víchrica trápi dnes obyvateľov rozsiahleho územia Spojených štátov. Príslušné úrady viacerých amerických regiónov od Texasu po Nové Anglicko museli v dôsledku hustého sneženia uzavrieť školy a zrušiť zhruba 2300 letov, napísala agentúra Reuters.

Vo východných oblastiach USA sneží od dnešného rána, pričom miestami napadlo viac ako 30 centimetrov nového snehu. Pracovník Národnej meteorologickej služby Bob Oravec uviedol, že štát Kentucky je doslova pochovaný pod snehom. V meste Radcliff napríklad pribudlo 41 cm snehu, na iných miestach takmer 30. Niektoré časti štátov Arkansas, Illinois, Indiana a Ohio namerali v priemere podľa meteorológov po 28 centimetrov nového snehu.

Spojené štáty aj naďalej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Meteorológovia varujú pre ďalším snežením, podľa Oravca sa má aktuálny dážď v noci na piatok po ochladení zmeniť na sneženie. Úrady tiež obyvateľov upozornili, aby si dali pozor na zhoršenú situáciu na cestách.  V rámci preventívnych príprav pred snehovou kalamitou ostali dnes v štátoch Južná Karolína a Tennessee pozatvárané stovky školských a úradných zariadení vrátane regionálnych vlád.

Spojené štáty aj naďalej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Legislatívne zasadania a väčšinu híringov naplánovaných na dnes odvolali kvôli sneženiu aj americký Senát a Snemovňa reprezentantov. Podľa internetovej stránky FlightAware.com zrušili dnes v Spojených štátoch pre zlé poveternostné podmienky 2289 letov, pričom najviac letových obmedzení sa vzťahuje na Medzinárodné letisko Dallas/Fort Worth.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu