Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nové dôkazy v prípade mŕtveho otca Vlastimila z Česka: Výsledky gynekologickej prehliadky dcér!

Vlastimil so svojou rodinou
Vlastimil so svojou rodinou (Zdroj: Foto: Facebook)

NÝRSKO - Českom otriasla smrť otca dvoch dievčatiek, ktorý sa obesil. Stalo sa tak po tom, čo sa polícia začala zaujímať o prípad jeho 5-ročnej Lucinky, na ktorý upozornila špeciálna pedagogička. Mala podorzrenie zo sexuálneho zneužívania dievčatka. Výsledok stále nie je jasný, polícia mlčí. Na mieste stojí otázka, či sa Vlastimil stal obeťou úradníckej mašinérie, alebo zo sveta pod tiažou nepríjemnej situácie odišiel nevinný človek. Dievčatká podrobili gynekologickému vyšetreniu, obe majú neporušenú panenskú blanu.

Políciu upozornila na prípad špeciálna pedagogička Dominika Bezděková. Následne sa o neho začala zaujímať sociálka, ktorá obe dievčatká odobrala. Vlastimilova rodina a blízki rázne odmietajú podozrenia, že zneužíval 5-ročnú Lucinku. 

Dievčatko navštevovalo špeciálnu pedagogičku, pretože zle komunikuje s dospelými a zle vyslovuje. Podľa slov Bezděkovej Lucinka sa mala na druhom sedení zveriť, že jej otecko siaha medzi nohy. "Neprítomnosť matky jej vôbec nevadila, ba naopak došlo k tomu, že čoskoro som s Lucinkou nadviazali kontakt taký, že som tým bola až prekvapená. Bavili sme sa o tom, či sa jej páči v škôlke. Potom sme prešli k tomu, čo sa jej páči a čo má rada. Keď sme prešli k tomu, čo jej prekáža, okamžite svojou odpoveďou smerovala do rodiny. Povedala, že jej prekáža, keď ju otecko šteklí, že sa jej to nepáči," opísala Bezděková pre Tv Nova.

Zároveň vyzvala dievčatko, aby svoju rodinu nakreslila ako zvieratká. Lucinka nakreslila samu seba ako oslíka a otecka ako prasiatko. "Prasa siaha na oslíka, keď tam nikto nie je. Oslík pritom plače. Prasa si oslík pretiahne do svojho domčeka. Hovorila aj o tom, že prasa oslíka naháňa," opisuje pedagogička stretnutie s dievčatkom a dodáva: "Spýtala som sa jej, či jej otecko siaha medzi nožičky. Ona povedala - jo. Keď som sa spýtala, či vie, že dievčatká majú pipinku a že otecko a chlapci majú pindíka a že ho tatíkovia môžu mať veľkého. Ona povedala, že áno a oznámila mi, že ho môžu mať aj tvrdého! Keď som sa spýtala, to bola moja posledná otázka, či sa stalo, aby jej dával otecko pindíka medzi nožičky, jej neverbálna reakcia bola taká, že sa prudko zdvihla z gauča a kŕčovito sa zasmiala a povedala: Nie, to by ma bolelo," opísala Bezděková. Podľa odborníkov podobné obrázky detí môžu niečo signalizovať, ale nemôžu byť hlavným dôkazom. 

Rodina stojí za nebohým Vlastimilom

Matka detí a Vlastimilova partnerka podozrenie odmieta. Z mužovej smrti viní práve pedagogičku, ktorá prípad rozvírila. "My sme mali spoločnú spálňu, bola obývačka a spálňa. Dievčatá tam mali svoje postele a my manželskú. Dievčatá často preliezali k nám do postele, a tak ma občas budili, ale otcovi to nevadilo, on bol tolerantný, takže vždy potom liezli už k nemu a on s nimi robil stále nejaké srandičky a blbosti, často ich šteklil, rôzne ich nosil a robil lietadlá a prdel im na brucho, čo som potom zbadala, že Lucinka predvádzala na bábikách," zverila sa mama televízii. 

Ďalší svedok v prípade

Do prípadu vstúpila aj nová svedkyňa, ktorá chce ostať v anonymite. Ide o Vlastimilovu nevlastnú neter. Trvdí, že ju muž ako 5-ročnú sexuálne obťažoval, z čoho má doteraz traumu. "Keď som mala päť, trvalo to tri roky, pán Vlastimil ma zneužíval. Obchytkával ma, to som mu musela siahať na penis a potom chcel viac. Ale potom to nešlo, tak sme sa hrali len s tým jeho penisom a hrala som sa medzi nohami. Také tri roky to trvalo, až sa teta s ním rozviedla, ona bola jeho manželka. Ja som to nikomu nepovedala, až teraz. Aby neubližoval tým malým dievčatkám. Ja neviem, či to urobil, alebo neurobil, ale mne to robil," šokuje svojou výpoveďou žena. 
 
Polícia zatiaľ o prípade mlčí. Rodina doteraz nevie, čo Lucinka pred pedagogičkou povedala, pretože im nedovolili nahliadnuť do spisu a nečítali ani protokol.

 
 

 
 

 

 

 

Otrasný prípad sa odohral v Nýrsku na Klatovsku. Obesil sa tam zdrvený otec dvoch detí po tom, čo bol miestny sociálka obvinený z možného zneužívania svojho dieťaťa. To rezolútne odmieta ako jeho partnerka, tak ľudia z okolia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu