Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Biely dom opäť v pohotovosti: Zatkli muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle

Biely dom
Biely dom (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON - Americká polícia v noci nadnes zadržala muža, ktorý vyliezol na stojan na bicykle v tesnej blízkosti oplotenia okolo Bieleho domu. Polícia ho previedla na výsluch a obvinila z pokusu o nezákonné preniknutie na cudzí pozemok. Informovala o tom ochranka Bieleho domu.

Jej hovorca Brian Leary spresnil, že incident sa odohral pri oplotení okolo prezidentskej rezidencie zo strany Pennsylvania Avenue. Dočasný stojan na bicykle po incidente preniesli na iné miesto, kde ho nemožno použiť ako pomôcku pri preliezaní plota okolo Bieleho domu.

Pred týždňom na pozemku Bieleho domu havarovalo malé bezpilotné lietadlo, ktoré patrilo vládnemu zamestnancovi. Zamestnanec, ktorý nepracuje pre Biely dom, tajnej službe povedal, že s modelom lietal pre zábavu, no stratil nad ním kontrolu. Diaľkovo ovládaný stroj preletel v malej výške do prísne stráženého komplexu a havaroval v jeho juhovýchodnej časti. 

Vlani v septembri sa do Bieleho domu dostal Omar Gonzalez, veterán vojny z Iraku, ktorý sa ochrankou nespozorovaný dostal až do reprezentačných miestností. Mal pri sebe skladací nôž. Prezident USA Barack Obama aj s rodinou opustil Biely dom len niekoľko minút pred Gonzalezovým prienikom do rezidencie. Ochranka Bieleho domu bola za tento incident vystavená ostrej kritike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu