Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vydesení Američania: Poplach v Bielom dome, Obama rýchlo menil plány

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Poplach a okamžité uzavretie Bieleho domu vo Washingtone dnes vyvolala hlasná rana, ktorú bolo počuť na Južnom trávniku prezidentského komplexu tesne pred tým, ako tam mal nasadnúť do vrtuľníku americký prezident Barack Obamu s rodinou. Obamovci, ktorí cestujú do Selmy v Alabame na oslavy 50. výročia pochodov za občianske práva, v tom čase ešte neboli vonku, uviedla agentúra Reuters.

Médiá následne informovali o zrušení poplachu s tým, že nešlo o nič vážneho. Podľa rozhlasovej stanice WTOP, ktorá citovala tajnú službu, vypukol na rohu ulice pred Bielym domom požiar. Iné médiá uvádzali, že horel vozík pouličného predajcu občerstvenia v blízkosti, čo následne potvrdil aj hovorca tajnej služby.

Podľa novín New York Times v približne tom istom čase našiel pes trénovaný na vyhľadávanie výbušnín niečo na neďalekom vozidle, podľa všetkého však oba incidenty spolu nesúviseli. Tlačová služba Bieleho domu neskôr oznámila, že prezident s rodinou opustili Biely dom v kolóne automobilov namiesto toho, aby ich k vládnemu špeciálu na leteckej základni Andrews ako bolo plánované dopravil vrtuľník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu