Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Topolánek na Slovensku: Behal nahý v Berlusconiho vile, teraz bude šéfovať firme J&T!

Mirek Topolánek Zobraziť galériu (3)
Mirek Topolánek (Zdroj: youtube, sita)

PRAHA - Bývalý premiér Mirek Topolánek preslávený niekoľkými škandálmi sa v decembri stal manažérom monopolného slovenského prepravcu plynu Eustream. Na starosť bude mať rozvoj vzťahov s verejnosťou. V pondelkovom vydaní o tom informuje týždenník Euro. Eustream patrí do Energetického priemyselného holdingu (EPH), ktorý vlastní podnikateľ Daniel Křetínský a finančná skupina J&T. Topolánek v štruktúrach EPH zastáva už niekoľkú funkciu.

"Mirek Topolánek má možnosť komunikovať v Bruseli a s predstaviteľmi štátov," vymenoval jeho prednosti riaditeľ marketingovej komunikácie EPH Daniel Častvaj. Angažovanie bývalého predsedu vlády podľa Eura súvisí s projektom plynovodu Eastring, ktorý by umožnil z nemeckého trhu zásobovať Balkán.
 
Topolánek v rámci EPH vystriedal rad postov. Vlani skončil v dozornej rade nemeckej hnedouhoľnej a elektrárenskej spoločnosti Mibrag, nepôsobí už ani v slovenskej firme Diesel, ktorá spravuje zásobníky plynu na Slovensku. Aktuálne je podľa Eura vedľa pozície v Eustreame stále šéfom dozornej rady elektrární Opatovice, ktoré tiež patria do EPH. Okrem toho je Topolánek predsedom Teplárenského združenia ČR a spoluvlastní výrobcu riadiacich systémov pre petrochémiu VAE Controls.

Najväčšie kauzy Topolánka

Úplne nahý v Berlusconiho vile

Pred pár rokmi fotografi nachytali Topolánka nahého v Berlusconiho vile. Podľa denníka Corriere della sera sa to na oslave hemžilo slečnami hore bez a Topolánek medzi nimi chodil úplne nahý."Najmenej jedna fotka zachytávala bývalého českého premiéra Topolánka nahého v záhrade vily," vyhlásil vtedy Berlusconiho právnik.

Topolánek na Slovensku: Behal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Kontroverzné výroky

Kauzu okolo výrokov predsedu ODS odštartoval jeho neformálny rozhovor pri fotografovaní pre časopis Lui určený pre homosexuálov, keď okrem iného vyhlásil, že minister dopravy "Gustav Slamečka, keď ide naozaj do tuhého, naozaj do tuhého, tak ako minister, že uhne". Nešetril ani premiéra Fischera, ktorý je podľa Topolánka "proste je Žid, nie je to homosexuál" a preto uhne ešte skôr. Ako dodal, "nesúvisí to s tým, že je homosexuál, to súvisí s jeho charakterom". Topolánek taktiež označil obyčajných ľudí za "vepřo-knedlo-zelo", ktorých je "potrebné zavrieť a kopnúť do zadku". Zaútočil aj na cirkev, ktorú obvinil z "vymývania mozgov".

Bitka na pohrebe

Bývalý premiér si neudržal nervy ani v roku 2009 na pohrebe svojho strýka Jozefa. Keď zbadal prítomných novinárov, vybral sa k nim a začal po nich vulgárne nadávať. Neváhal sa ani fyzicky vyhrážať.

Americký škandál

Keď Topolánek kritizoval americkú vládu za postup pri riešení finančnej krízy, použil anglickú verziu slova dlhopisy, teda bondy.Prekladateľ k tomuto slovu z neznámych dôvodov pridal ešte slovo zbrane a bomby. V následnom preklade to potom vyznelo tak, že keď Američania budú potrebovať hotovosť, ich zbrane vždy niekto kúpi.

Čo je Eustream

Eustream je slovenský prevádzkovateľ prepravnej siete, ktorý patrí pod Slovenský plynárenský priemysel. Hlavňou náplňou práce Eustreamu je tranzitná potrubná preprava plynu cez Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Spoločnosť vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo 4 až 5 paralelných potrubí v celkovej dĺžke viac ako 2255 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom viac ako 600 MW.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu